ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Unui salariat ii inceteaza contractul individual de munca pe data de 03.09.2013, fiind incheiat pe perioada determinata.
Cu data de 05.08.2013 intra in concediul prenatal. In jur de data de 01.10.2013 trebuie sa nasca.
Cum ramane cu cele 42 de zile de lauzie? Cine i le va plati? Ce trebuie sa faca in acest caz?

Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Concedii Email maketing
Elisabeta Manoiu
 User  Elisabeta Manoiu
a intrebat la 05 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Aug. 2013
Salariatul va fi preluat in plata de catre Casa de Sanatate, dupa incetarea raportului de munca. Dupa finalizarea concediului postnatal persoana in cauza poate solicita concediul si indemnizatia pentru crestere copil la Primaria de care apartine in functie de domiciliu.

ART. 23 - OUG 158/2005 actualizata
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă ?n care beneficiază de indemnizaţie de maternitate.
(2) De aceleaşi drepturi beneficiază şi femeile care nu se mai află, din motive neimputabil lor, ?n una dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (1), dacă nasc ?n termen de 9 luni de la data pierderii calităţii de asigurat. Faptul că pierderea calităţii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei ?n cauză se dovedeşte cu acte oficiale eliberate de către angajatori sau asimilaţii acestora.

ART. 93 - Ordin 60/32/2006 privind normele de aplicare a OUG 158/2005
(1) Drepturile la concedii şi indemnizaţii care s-au născut anterior situaţiei de ?ncetare a activităţii angajatorului sau ?nainte de expirarea termenului pentru care a fost ?ncheiat contractul individual de muncă, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcţia publică ori a expirat mandatul ?n baza căruia a desfăşurat activitate ?n funcţii elective sau ?n funcţii numite ?n cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
(1^1) Plata indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate, pentru drepturile care s-au născut anterior situaţiilor prevăzute la alin. (1), se efectuează p?nă la ?ncetarea situaţiei care a determinat necesitatea eliberării de certificate medicale.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024