ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Conditii de acordare a concediului de risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

As vrea cateva lamuriri in legatura cu modalitatea de a beneficia de concediu de risc maternal dupa nastere, in perioada de alaptare. Sunt insarcina, data estimativa a nesterii fiind 20.02.2015. Incepand cu aceasta data voi intra in cele 126 de zile de concediu medical (nu imi voi lua inainte de nastere concediu medical). Dupa expirarea celor 126 de zile as vrea sa beneficiez de concediu de risc maretnal. Care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite? Cine acorda concediu, medicul specialist sau medicul de familie? Mentionez ca lucrez intr-o companie farma. Pozitia pe care o ocup presupune deplasari in teren 60% din timp, inclusiv plecari in afara orasului de resedinta. Munca mea presupune intrecatie cu medicii in spitale. Pot fi aceste conditii considerate daunatoare pentru sanatatea mamei si a copilului?

Multumesc mult, Alina

Alina Macovei
 User  Alina Macovei
a intrebat la 09 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina Macovei
 User Alina Macovei
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Feb. 2015
Buna ziua,

Multumesc mult pentru raspuns. Revin cu o intrebare. Ce trebuie sa contina dosarul de acordare a concediului de risc maternal si care sunt pasii ce trebuie urmati?


O zi buna, Alina
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Sep. 2014
Trebuie sa reluati activitatea imediat dupa ce terminati concediul de maternitate, fara sa solicitati crestere copil, ca sa puteti intra in concediu de risc maternal, cu dovada medicala privind alaptearea. Concediu se acorda de medicul de familie.

Evaluarea asupra riscurilor prezentate de conditiile in care lucrati este facuta de catre angajator impreuna cu medicul de medicina muncii, proces in urma caruia se intocmeste un raport de risc. Iar cu acest document mergeti la medic si cereti risc maternal.

Ca baza legala aveti OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.

Alte intrebari despre Concedii