ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

conditii indemnizatie de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna,va rog frumos daca ma puteti ajuta?sunt insarcinata in 12 saptamani,ar trebui sa nasc in luna mai2012 .Mentionez ca de la inceputul lui2011 am lucrat cu contract de munca nedeterminat si concomitent am urmat si facultatea la zi ,anul 3 .In luna iunie 2011 angajatorul nu mi-a cotizat la asigurari soc desi lucrasem cateva zile din cadrul acestei luni.Incepand cu luna iulie am schimbat angajatorul, noul contract era determinat, .Intrebarea este luna iunie 2011 se ia in considerare la cele 12 luni de cotizatie tinand cont ca frecventam o facultate la zi?si de cand se iau in calcul cele 12 luni?din momentul intrarii in postnatal sau din momentul nasterii?

Adaugata in: Concedii
Irina Maria Iorga
 User  Irina Maria Iorga
a intrebat la 18 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela B
 User Mihaela B
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Nov. 2011
Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, o persoana trebuie sa realizeze venituri profesionale neintrerupte timp de 12 luni anterior nasterii copilului. In calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit. Mai mult decat atat, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2011
Facultatea este asimilata ca stagiu de cotizare la sistemul de sanatate numai in situatia in care pe perioada studiilor nu sunteti incadrata cu un contract de munca.

In privinta lunii iunie, daca angajatorul nu a platit contributiile aferente la sistemul de sanatate puteti incerca sa plati dvs valoarea cotizatiei aferente lunii iunie. In cazul in care luna ramane neplatita. Cele 12 luni se iau in calcul din momentul in care solicitati concediu crestere copil, respectiv din cel mai devreme cea de-a 43-a zi de la nasterea copilului. Este vorba de cele 12 luni anterioare solicitarii indemnizatiei pentru crestere copil, solicitare ce vine o data cu cerea pentru acordare concediu crestere copil.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni Gratiela Petrescu Radu Anton Marius Ion George Andreescu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024