ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

conditii indemnizatie de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna,va rog frumos daca ma puteti ajuta?sunt insarcinata in 12 saptamani,ar trebui sa nasc in luna mai2012 .Mentionez ca de la inceputul lui2011 am lucrat cu contract de munca nedeterminat si concomitent am urmat si facultatea la zi ,anul 3 .In luna iunie 2011 angajatorul nu mi-a cotizat la asigurari soc desi lucrasem cateva zile din cadrul acestei luni.Incepand cu luna iulie am schimbat angajatorul, noul contract era determinat, .Intrebarea este luna iunie 2011 se ia in considerare la cele 12 luni de cotizatie tinand cont ca frecventam o facultate la zi?si de cand se iau in calcul cele 12 luni?din momentul intrarii in postnatal sau din momentul nasterii?

Adaugata in: Concedii
Irina Maria Iorga
 User  Irina Maria Iorga
a intrebat la 18 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului irina Maria iorga la 21 Nov. 2011
Referitor la contractul dvs., angajatorul nu are obligatia sa prelungeasca CIM pe perioada determinata chiar daca sunteti insarcinata. Acest CIM va expira de drept la termenul stabilit iar prelungirea lui se va face cu acordul ambelor parti, atat a salariatului dar in special a angajatorului. Legea nu il obliga sa prelungeasca acest CIM daca el decide sa nu o faca. In situatia desfiintarilor posturilor sau al reorganizarii judiciare salariata gravida poate fi concediata, este un caz in care legea permite acest lucru. In situatia in care CIM nu va va fi prelungit dupa luna decembrie, atunci lucrurile se schimba putin. Pana la data nasterii, finalul lunii mai, veti ramane cu 7 luni cotizare in ultimele 12 luni obligatorii de cotizare anterioare nasterii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Irina Maria Iorga
 User Irina Maria Iorga
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Nov. 2011
In primul rand va multumesc. Deci sa inteleg ca pot sta linistita .Daca nasc la sfarsitul lunii mai 2012 cererea de concediu o pot face cel mai devreme la inceputul lunii iulie,moment in care voi avea in urma ,12 luni cu cotizatii complete?.
Dar in cazul in care contractul existent imi expira in luna decembrie anul curent acesta fiind determinat m-i se poate refuza prelungirea acestuia sau incheierea altuia din diverse motive printre care si faptul ca sunt insarcinata sau ca fac reduceri de personalceva in genul concedierii colective? VA multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2011
Facultatea este asimilata ca stagiu de cotizare la sistemul de sanatate numai in situatia in care pe perioada studiilor nu sunteti incadrata cu un contract de munca.

In privinta lunii iunie, daca angajatorul nu a platit contributiile aferente la sistemul de sanatate puteti incerca sa plati dvs valoarea cotizatiei aferente lunii iunie. In cazul in care luna ramane neplatita. Cele 12 luni se iau in calcul din momentul in care solicitati concediu crestere copil, respectiv din cel mai devreme cea de-a 43-a zi de la nasterea copilului. Este vorba de cele 12 luni anterioare solicitarii indemnizatiei pentru crestere copil, solicitare ce vine o data cu cerea pentru acordare concediu crestere copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024