ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

conditii prelungire concediu C.I.C


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
La sfarsitul lunii aprilie 2015, se implinesc cei 2 ani de crestere si ingrijire copil si in mod normal ar trebui sa ma intorc la servici. Avand in vedere ca detin, pentru copil, un certificat de handicap, grad mediu, valabil pana in luna noiembrie 2015, pe baza caruia cer firmei prelungirea concediului C.I.C, as dorii sa stiu urmatoarele:
- trebuie sa ma intorc faptic la servici in octombrie pentru ca ultima luna sa fie tatal in concediu ca sa nu pierdem indemnizatia? Sau era valabil doar pentru concediile C.I.C luate in conditii normale?
- care este suma de care va beneficia copilul meu,ca si indemnizatie, in perioada de prelungire de 6 luni acoperita de certif de handicap?
- pot sa cer angajatorului, dupa aceasta perioada, sa imi ofere un termen de 6 luni concediu fara plata fara sa ma disponibilizeze? In conditiile in care firma in cauza nu are flux ridicat de munca pe perioada de iarna si risc sa nu mai pot fi primita inapoi, decat doar poate dupa trecerea sezonului rece.
Multumesc.

Adaugata in: Concedii Financiar
Carmen Gusteritan
 User  Carmen Gusteritan
a intrebat la 16 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Ian. 2015
Prelungirea concediului şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului se poate face doar ?n baza unui certificat de ?ncadrare ?n grad de handicap emis de către Comisia pentru protecţia copilului.
Articolul 9(1) din normele de aplicare ale OUG 111/2010
?n situaţia ?n care, după alegerea opţiunii de concediu de către persoana ?ndreptăţită, copilul/copiii este/sunt ?ncadrat/?ncadraţi ?n grad de handicap, dreptul prevăzut la art. 2 alin. 2 din ordonanţa de urgenţă se acordă de la data emiterii certificatului de ?ncadrare ?n grad de handicap, dacă cererea este depusă ?n termen de 60 de zile de la această dată. Dacă cererea este depusă după termenul menţionat, dreptul se acordă de la data depunerii cererii.
Indemnizatia ramane aceeasi.
Art. 10
Persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru creşterea copilului şi a indemnizaţiei lunare prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) din ordonanţa de urgenţă pot beneficia,după ?mplinirea de către copil, cu excepţia copilului cu handicap, a v?rstei de un an, de concediul fără plată prevăzut la art. 6 din ordonanţa de urgenţă.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024