ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cu cat se poate prelungi un concediu medical initial de 10 zile pentru fractura


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.As dori sa ma ajutati cu un raspuns.Tatal meu are o fractura de calcaneu.Am fost cu el la urgenta,i s-a pus atela gipsata pentru 30 de zile,cu recomandare de a face dupa aceasta perioada o noua radiografie,dupa care ne-au trimis la medicul de familie.Doctorul de familie i-a dat concediu 10 zile si o trimitere la un medic specialist care poate sa-i prelungeasca concediul.Intrebarea mea este :cu cate zile cumulate maxim poate sa-i prelungeasca concediul medicul specialist pentru ca interesandu-ma am aflat ca acest domn nu prelungeste decat cu cate 7 zile dupa care te tot cheama sa ti-l prelungeasca.Multumesc anticipat

Urda Catalina
 User  Urda Catalina
a intrebat la 03 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Urda Catalina
 User Urda Catalina
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Feb. 2014
Multumesc frumos pentru raspuns.O zi buna va doresc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Urda Catalina la 04 Feb. 2014
Va poate elibera un certificat pentru 10 zile, iar daca se mentine afectiunea, medicul poate prelungi concediul in etape de maxim 30 de zile. Deci cumva tot va trebui sa va deplasati pana acolo, cel putin odata, dupa primul certificat macar. Iar daca se depasesc cele 3 zile concediul trebuie eliberat de medicul curant.

ART. 25 - Ordin 60/32/2006
(1) Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, ?n una sau mai multe etape.
(2) ?n cazul menţinerii incapacităţii temporare de muncă pentru aceeaşi afecţiune, concediul medical se poate prelungi de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, ?n caz de internare, ?n etape succesive de maximum 30 de zile calendaristice, p?nă la 90 de zile calendaristice ?n decursul unui an, socotit de la prima zi de ?mbolnăvire.
(3) Durata cumulată a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporară de muncă nu poate depăşi 30 de zile calendaristice ?n ultimul an, socotite de la prima zi de ?mbolnăvire, indiferent de cauza acesteia. După totalizarea a 30 de zile calendaristice acordate de către medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, ?n caz de internare, cu ?ncadrarea ?n duratele maxime prevăzute de lege.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Urda Catalina
 User Urda Catalina
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Feb. 2014
Tata ar trebui sa tina ghipsul pana la sfarsitul lunii februarie,dupa care sa faca o noua radiografie.Vroiam sa stiu daca ar putea sa-i dea macar doua sau trei saptamani odata fara sa ma cheme in fiecare saptamana.Precizez ca nu sunt in aceeasi localitate cu policlinica unde este dl doctor si de aceea vroiam sa stiu daca pot sa-l rog sa-mi dea pe mai multe zile.Va multumesc anticipat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Feb. 2014
Se poate prelungi pana la 90 de zile, iar din cea de-a 91-a zi, cu acordul Comisiei medicale de evaluare a Casei de Pensii. In decursul a 12 luni un salariat are dreptul in total la 183 de zile de concediu pentru incapacitate temporara de munca, in conditiile pe care vi le-am precizat. Baza legala de acordare este OUG 158/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, si in cuprinsul careia sunt precizate conditiile de acordare a medicalului. Prelungirea se poate face si pe perioade mai scurte, asa cum procedeaza medicul lui, depinde si cum este necesar controlul periodic, la ce interval de timp ar trebui efectuat.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024