ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cum pot beneficia de concediul neefectuat din motive obiective (invatamant)


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Predau intr-un liceu tehnologic unde din cauza saptamanilor de practica comasata elevii au ore de teorie pana la jumatatea sau chiar sfarsitul lunii iulie. Din aceasta cauza nu pot sa intru in concediu odata cu terminarea anului scolar propriu zis, si imi raman in fiecare an mai multe zile de concediu neefectuate, desi iau concediu in fiecare vacanta (de iarna, intersemestriala, de primavara si de vara). In momentul de fata am peste treizeci de zile neefectuate in afara zilelor pentru anul scolar in curs, si nici anul acesta nu pot sa le efectuez. Anual pierd 6-10 zile de concediu, pe care nici nu le pot efectua, nici nu sunt recompensate in bani.
Exista o posibilitate legala de a putea beneficia de dreptul la aceste zile de concediu?


Emoke Balazs
 User  Emoke Balazs
a intrebat la 11 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Emoke Balazs
 User Emoke Balazs
a raspuns userului adriana iancu la 24 Aug. 2016
Stiam de dreptul de a efectua zilele de concediu ramase anul urmator. Insa dupa cativa ani acest lucru va fi imposibil, deoarece numarul zilelor ramase va fi mai mare decat numarul zilelor pe care efectiv le poti efectua intr-un an sau chiar 18 luni... Ce se intampla in acest caz?
Ex. Pot efectua max. 55 de zile intr-un an. Daca am 62 zile noi plus 35 ramase, le efectuez intai pe cele ramase - 35 plus 2o din cele noi. Pentru anul urmator imi raman 42 de zile, si primesc inca 62. Efectuez intai cele 42 si 13 din cele noi. Imi raman 49 de zile... etc. In momentul in care ajung la mai mult de 55 de zile ramase, nu mai am posibilitatea sa efectuez zilele peste 55...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2016
Codul muncii
Art. 144. [intangibilitatea dreptului la concediu de odihna]
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Ordin pentru aprobarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din invatamant
Art. 1. ?? (1) Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar beneficiaza de dreptul la concediul de odihna anual cu plata, cu o durata de 62 de zile lucratoare, in perioada vacantelor scolare.
(2) Perioadele de efectuare a concediului de odihna pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de consiliul de administratie, in functie de interesul invatamantului si al celui in cauza, dar cu asigurarea personalului didactic necesar pentru desfasurarea exmenelor nationale.
(6) Neefectuarea concediului anual da dreptul la efectuarea concediului restant in vacantele anului scolar urmator.

Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite cu consultarea reprezentantului/reprezentantilor organizatiei/organizatiilor sindicale din unitatea/institutia de invatamant.
Programarea concediilor de odihna se face in primele doua luni ale anului scolar ori universitar de catre consiliul de administratie sau de catre senatul universitatii. Perioadele de efectuare a concediului de odihna pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de consiliul de administratie, in functie de interesul invatamantului si al celui in cauza. Programarea concediului de odihna se dispune prin decizie a directorului institutiei de invatamant.


Alte intrebari despre Concedii