ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


cum procedam pentru CCC pt al doilea parinte


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
1. Daca tatal a intrat in CCC pt un an de zile dar a decis sa se intoarca la servici dupa 3 luni, mama poate intra ea in continuare in CCC pana cand va implini copilul 1 an de zile? Daca da, angajatorul mamei mai este obligat sa o reprimeasca pe aceasta pe acelasi post sau pe unul asemanator?
2. Dupa un an de zile, daca mama nu se mai incadreaza in munca si intra in somaj, mai primeste in continuare stimulent de insertie?
Multumesc


Mihaela Costache
 User  Mihaela Costache
a intrebat la 13 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2016
1.Veti putea beneficia de concediu crestere copil in aceleasi conditii ca si tatal copilului. Pentru obtinerea indemnizatiei trebuie intocmit un alt dosar in aceleasi conditii in care a fost intocmit si de catre tata.
Potrivit art 10 alin 8 din Legea 202/2002, revenirea din CCC trebuie sa aiba loc pe acelasi post de pe care s-a aplicat suspendarea contractului pentru CCC, cu salariu cel putin egal cu cel detinut anterior intrarii in concediu, la care se vor aplica toate modificarile aparute intre timp.
In situatia in care ambii parinti ai copilului au dreptul la concediul pentru cresterea copilului, este obligatoriu ca parintele care nu a solicitat acest drept sa efectueze cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului.
2.Nu.

Alte intrebari despre Concedii