ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se acorda CO neefectuat intr-o perioada de concediu de risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Sunt angajata la o intitutie de stat pe un post unic si in anul 2013 am efectuat doar o parte din concediu de odihna, urmand ulterior sa se reporteze pe anul 2014. In luna noiembrie am aflat ca sunt insarcinata, intrand din motive medicale in concedii medicale pe perioada 01.12.2013 - 20.01.2014. Din 20 ianuarie 2014 urmeaza sa intru in concediu de risc maternal (la propunerea medicului ginecolog) pana in data de 19 mai 2014. Data preasupusa a nasterii este 20 iulie 2014. Intrebarea mea este cum pot recupera sau efectua concediul de odihna aferent 2013 si 2014? Pot sa-l efectuez inainte de a intra in concediu de maternitate? Sau ar fi mai bine sa-l efectuez incepand cu 20 ianuarie 2014 pana in data de 20 februarie 2014, intrand apoi in concediu de risc maternal?
Va multumesc anticipat.

Narcisa Narcisa
 User  Narcisa Narcisa
a intrebat la 16 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Ian. 2014
Concediul de risc maternal se acorda pe baza raportului de risc intocmit de angajator impreuna cu medicul de medicina muncii, in conditiile OUG 96/2003, nu este suficienta recomandarea medicului ginecolog.

Concediul de odihna ramas neefectuat pentru anii 2013 si 2014 il puteti efecuta si ulterior, nu este obligatoriu sa faceti acest lucru inainte de a intra in medical. Sau il puteti efectua dupa ce reveniti din CIC, in cazul in care solicitati acest drept. Concediul se va reporta, concediile mentionate fiind perioade de suspendare a contractului de munca, in urma carora se suspenda si drepturile de natura salariala ce decurg de aici, iar CO se reporteaza.

Este bine sa stiti si faptul ca potrivit legislatiei europene (Directive 88/2003/CE art. 7, explicat prin decizie a Curtii Europene de Justitie), zilele de concediu medical nu mai influenteaza durata zilelor de concediu de odihna anual cuvenit salariatilor. Astfel ca, pana la data intrarii in CIC, daca nu aveti concedii fara plata, absente sau alte astfel de suspendari, aveti dreptul la CO intergral pentru anii in discutie.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024