ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se calculeaza concediul medical?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.

In perioada ianuarie 2012-31.08.2013 am avut contract individual de munca de 8 ore la o firma.
Incepand cu 01.07.2013, am incheiat un contract part time cu o alta firma.
Incepand cu 02.09.2013, am mai incheiat doua contracte de munca cu alte firme, unul de 8 ore si unul part time. Practic in momentul de fata am 3 contracte de munca cu 3 firme. Unul de 8 ore si doua part time.
In luna octombrie am beneficiat de concediu medical. Va rog, sa-mi spuneti care este baza pentru calculului concediului medical pe fiecare firma. Ar trebui sa fie media veniturilor din ultimele 6 luni, insa la nici una din firme nu am 6 luni lucrate.

Multumesc!




Laura Stanomir
 User  Laura Stanomir
a intrebat la 08 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Nov. 2013
Este aceeasi, indiferent de angajator. Indemnizatia se calculeaza in baza mediei veniturilor din ultimele 6 luni anterioare celei in care intrati in concediu medical. Nu este obligatoriu ca cele 6 luni sa fie realizate la acelasi angajator, insa la cei la care aveti mai putin de 6 luni vechime va trebui sa le aduceti adeverinte de venit de la ceilalti pentru a va calcula indemnizatia complet, avand toata baza de calcul in fata. Concediul va fi platit de fiecare dintre anagajatori, conform OUG 158/2005 si a Ordinului 60/32/2006 privind normele de aplicare a Ordonantei.

OUG nr. 158 din 17 noiembrie 2005- privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:

Art. 33
Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator.

Ordinul 60/32/2006 privind Normele de aplicare a OUG 158/2005:

Art. 72.
(1) Pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. In aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va inscrie ?Conform cu originalul? si se va aplica stampila unitatii, parafa si semnatura medicului prescriptor, precum si, dupa caz, parafa si semnatura medicului sef de sectie, in cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii platitori au obligatia respectarii prevederilor art. 1

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024