ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se calculeaza concediul prenatal si postnatal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! As dori sa stiu si eu cati bani ar trebui sa iau pe concediul prenatal, deoarece cred ca s-a facut o gresala in calculul contabilului. Mentionez ca salariul bru este de 1200lei, din 28 iulie am avut concediu de risc maternal care s-a incheiat pe 25noiembrie. Din 25 noiembrie am intrat in prenatal, iar in urma calculului contabilei am luat doar 850lei si as vrea sa stiu daca calculul este corect sau nu. Sper sa ma puteti ajuta si va multumesc frumos.

Ana-maria Petre
 User  Ana-maria Petre
a intrebat la 30 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2016
Nu s-a facut nicio greseala.
Indemnizatia de maternitate se calculeaza ca 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a stabilit contributia individuala de asigurari sociale de sanatate, din cele 12 luni din care s-a constituit stagiul de cotizare.
Indemnizatia de maternitate NU se impoziteaza, conform Codului Fiscal, Art. 42. Din indemnizatia de maternitate se retine numai CAS-ul(10.5%).
Asadar in calculul indemnizatiei a intrat perioada in care ati avut indemnizatia de risc maternal.
Indemnizatia de risc maternal este in cuantum lunar egal cu 75% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare solicitarii, pe baza carora s-a achitat contributia de asigurari sociale de stat.Baza de calcul se determina ca medie a veniturilor brute obtinute pe ultimele 6 luni anterioare lunii in care se acorda concediul.Media zilnica reprezinta raportul dintre suma veniturilor pe ultimele 6 luni si numarul de zile lucratoare din lunile respective. La aceasta medie se aplica procentul de 75%.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024