ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se calculeaza indemnizatia pentru crestere copil?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Daca un administrator de firma SRL intra in concediu de crestere copil, cine se poate ocupa de firma? Sau poate administratorul respectiv sa se ocupe in continuare, referitor la semnaturi si eventuale controale de care raspunde?
Cum se calculeaza indemnizatia pentru crestere copil? Media pe ultimele 6 luni sau 12 luni? Daca nu se poate ocupa administratorul in continuare de firma, poate face un document cu drept de semnatura unei alte persoane sau cum se procedeaza in acest caz?
Va multumesc!


Adaugata in: Concedii
Simona Craciunescu
 User  Simona Craciunescu
a intrebat la 15 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Iul. 2013
Odata intrata in concediu de crestere copil, activitatea profesionala a persoanei care beneficiaza de acest drept se suspenda conform legii. La solicitarea indemnizatiei, in dosarul cu documente necesare, va trebui sa apara dovada suspendarii activitatii. Se poate stabili un alt reprezentant legal, angajatorul este cel care decide in acest sens.

Indemnizatia pentru crestere copil reprezinta 85% din media veniturilor profesionale nete din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Trebuie sa aiba cele 12 luni lucrate. Baza legala pe care ar trebui sa o aveti in vedere este OUG 111/2010, la art. 2 sunt stabilite conditiile de acordare a concediului pentru crestere copil.

Vedeti aici continutul articolului http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024