ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cum se opereaza in programul de calcul salarial concediul paternal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie trecut in statul se salarii (programul de calcul salarii) zilele in care un salariat se afla in concediu paternal - 15 zile deoarece a obtinut atestatul absolvirii cursului de puericultura. Aceasta perioada este considerata stagiu de cotizare la CAS (vechime in munca)? Daca suspend contractul de munca pentru concediu paternal, in luna (ianuarie) de suspendare apare cu 5 zile lucrate si platite. Cele 15 zile platite de concediu paternal cum se trec in statul de salarii si in declaratia 112 ?
Va multumesc pentru raspuns

Alexandru Raduc
 User  Alexandru Raduc
a intrebat la 19 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alexandru Raduc
 User Alexandru Raduc
a raspuns userului adriana iancu la 20 Ian. 2016
Multumesc, acest lucru il stiam deja.Nu mi-ati raspuns la intreaga intrebare. Zilele platite de concediu paternal cum se trec in statul de salarii si in declaratia 112 ?

Multumesc

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Ian. 2016
Potrivit prevederilor art. 2 alin. (3) din Legea 210/1999 , concediul paternal este concediu platit, iar indemnizatia aferenta se plateste din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.
Este adevarat ca, potrivit art. 49 alin. (2) din Codul muncii , suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator, dar, alin. (3) al aceluiasi articol se prevede ca, pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.Or,indemnizatia cuvenita salariatului pe durata concediului paternal este un drept prevazut de lege.

Alte intrebari despre Concedii