ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se plateste c.o daca il efectuez tot inainte de intrarea in prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt insarcinata in 29 sapt. Pana acum nu am efectuat nicio zi din c.o. Intentionez sa imi iau tot c.o.-25 zile in luna aug. si din sept, in continuare, sa intru in prenatal care se va extinde pana la inceputul lui 02015 cand ma voi suspenda.
Prima intrebare -Daca il pot efectua integral chiar daca in ultimele 4 luni ale anului voi fi in medical -prenatal?.
A doua- Cum se va plati c.o. -intregral pt. toate cele 25 zile sau doar pentru zilele la care as avea dreptul proportional cu timpul efectiv lucrat(asa cum mi-au spus la serviciu) chiar daca efectuez toate cele 25 zile. Consider ca are importanta pt. ca suma respectiva mi se ia in calcul la indemnizatie CIC, si vreau sa stiu daca il solicit pe tot sau doar zilele la care am dreptul proprortional cu lunile lucrate ian-iul.
As dori si un text legal in raspunsul Dvs.


Ileana Luca
 User  Ileana Luca
a intrebat la 15 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Iul. 2014
Concediul medical, conform legislatiei europene - Directiva CE 88/2003, nu afecteaza durata CO anual cuvenit, ceea ce inseamna ca ar trebui sa puteti beneficia de concediu integral pentru anul in curs, atat timp cat nu aveti concedii fara plata sau alte astfel de suspendari care ar putea afecta durata concediului cuvenit. Angajatorul nu este insa obligat sa va acorde concediul in avans pentru tot anul, acest lucru nu apare in lege ca fiind o posibilitate. Astfel ca in luna august angajatorul poate accepta sa efectuati doar concediul aferent perioadei lucarate pana atunci. Conform Codului muncii insa concediul de odihna ramans neefectuat din anul in curs. se poate reporta pentru anul urmator, in cazul dvs reportarea se va face pentru perioada ulterioara concediului crester copil. Art. 49 din Cod prevede ca odata cu suspendarea se vor suspenda si termenle ce au legatura cu incheierea, executarea, modificarea sau incetarea CIM, cu exceptia incetarilor de drept.

CO se plateste conform art. 150 din codul muncii republicat, pentru zilele de CO care va vor fi aprobate de catre superior.

Art. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.

Daca intrati in CO de 25 de zile, atunci pentru aceste zile vi se va plati indemnizatia.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024