ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cum se pot recupera concediul de odihna si concediul de odihna suplimentar?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum pot fi recuperate drepturile privind concediul de odihna si alte concedii acordate salariatuui, avand in vedere ca instanta de contencios administrativ a dispus reintegrarea salariatului in 2014 dupa concedierea acestuia in august 2013? Concediile neefectuate sunt:: concediul de odihna aferent anului 2014, concediul de odihna suplimentar 2013, 2014 si cele 5 zile de concediu pentru casatorie? Pot fi recuperate in 2016? Trebuie o alta chemare in instanta a institutiei? Desi salariatul a primit drepturile salariale pentru perioada de la conceiere pana la reintegrare din care s-au facut toate retinerile, acestuia i s-au refuzat concediile pe motiv ca in perioada cat a fost concediat, nu a fost salariatul institutiei. Aici ma refer la un functionar public concediat de la un minister.

Daniela Ahmed
 User  Daniela Ahmed
a intrebat la 01 Feb. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 01 Feb. 2016
Anularea deciziei de concediere si reintegrarea salariatului a produs efecte asupra tuturor drepturilor de care acesta a fost lipsit fiind repus in situatia anterioara concedierii, inclusiv dreptul la concediul de odihna. Asadar, efectele nulitatii retroactiveaza pana la momentul emiterii deciziei, partile fiind puse in situatia anterioara, prezumandu-se existenta neintrerupta a raportului de munca dintre parti pe perioada cuprinsa intre data emiterii deciziei si data reintegrarii. Prin urmare, angajatorul datoreaza salariatului drepturile salariale si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta daca nu ar fi intervenit concedierea, prevazute legal sau stabilite in contratul individual de munca.
Codul muncii
Art 144
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.


Alte intrebari despre Concedii