ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum trebuie sa procedez daca seful refuza intoarcere mea din CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta! Sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani si as dori sa ma intorc la serviciu. Copilul are acum 1 an si 7 luni. Am anuntat verbal angajatorul de intentia mea si mi sa spus ca deocamdata nu are nevoie de personal sa astept sa ma cheme dumnealui. Este legal sa nu vrea sa ma primeasca inapoi la serviciu? Trebuie sa fac o cerere in scris prin care sa anunt revenirea mea ? Cum trebuie sa procedez in cazul in care refuza si cererea in scris pe motiv ca nu are nevoie de personal? Multumesc anticipat!

Alina-elena Soava
 User  Alina-elena Soava
a intrebat la 13 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2014
Raspunsul lui nu este unul in concordanta cu legea, insa tinand cont de faptul ca totul s-a bazat doar pe o comunicare verbala, ca sa fie lucrurile in ordine transmiteti o cerere scrisa in care sa precizati data la care doriti sa reluati activitatea si rugati angajatorul sa va transmita o copie cu semnatura lui de aprobare si inregistrarea in registrul intern de documente (dovada ca a fost luata in evidenta). Daca va refuza si in acest caz, adresati-va ITM cat mai urgent. Se poate considera ca vi se incalca dreptul la accesarea stimulentului de insertie daca intentionati sa faceti acest lucru. Totodata, concediul este un drept si nu o obligatie, ceea ce insemana ca puteti solicita suspendarea lui el oricand pe parcurs, si puteti reveni iar in crestere copil cat timp copilul nu a implinit varsta pe care ati trecut-o ca optiune in cererea de acordarea a concediului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024