ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

daca am avut concediu medical pana la 90 zile ce drepturi am?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost operata in luna ian si de atunci beneficiez de concediu medical. In luna aprilie se fac 90 de zile si va trebui sa intru in comisie. Se pune problema sa raman in pensie si ma intereseaza cum se calculeaza pensia, pe ce perioada se acorda si daca sau in cat timp ma mai pot reintoarce la munca, mai exact daca locul de munca il pierd sau nu. Mentionez ca am 33 de ani si aproape 13 ani de munca.

Simona Porumb
 User  Simona Porumb
a intrebat la 27 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Mar. 2014
Dupa cele 90 de zile putei beneficia cu acordul comisiei medicale de prelungire a concediuluoi medical pana la 183 de zile. Nu este nevoie neaparat sa va pensionati sau sa solicitati evaluarea pentru incadrarea in grad de incapacitate de munca. Dupa cele 183 se poate prelungi cu inca 90 de zile, dar tot cu acordul comisiei, cu scopul evitarii pensionarii.

Daca se stabileste incadrarea dvs. in grad de incapacitate I, II sau III, puteti depune dosarul pentru pensionare pentru invaliditate, dar nu este obligatoriu sa o faceti. Daca se stabileste incadrarea in grad III puteti lucra cu contract de munca cu norma partial, maxim 4 ore /zi. La data comunicarii deciziei de pensionare, contractul de munca actual va inceta de drept si se va incheia un nou contract pentru ca dvs sa puteti lucra in continuare si dupa pensionare. Pensionarii pentru invaliditate sunt supusi unei revizuiri periodice in urma careia se elibereaza o decizie privind capacitatea de munca.

Dupa pensionare angajatorul nu este obligat sa va pastreze locul de munca si cu atat mai mult sa va mentina pe post. Aici nu aveti nicio garantie ca veti putea continua colaborarea dupa emiterea deciziei.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024