ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

De cand se intra in prenatal si cand se termnina?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
As dori sa stiu cand incepe prenatalul, cat dureaza si daca indemnizatia de crestere a copilului este aceeasi ca si prenatalul/postnatalul. Ma intereseaza daca veniturile pentru calcularea prenatalului sunt din ultimele 12 luni,sau ultimele 6 luni?Se calculeaza lunile anterioare anuntarii sarcinii,sau lunile 1-6 de sarcina?De exemplu, daca sunt in prima luna de sarcina,copilul se naste la inceputul lunii iulie 2015; venitul brut in ultimele 6 luni este 15575 ron, cat este prenatalul/postnatalul si indemnizatia de crestere a copilului?

Zicu Suzana-vasilica
 User  Zicu Suzana-vasilica
a intrebat la 24 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Oct. 2014
Concediul prenatal si cel postnatal fac parte din concediul medical pentru maternitate de 126 de zile. Concediul pentru crestere copil se acorda dupa efectuarea perioadei de lauzie de minim 42 de zile din cele 126. Sunt concedii diferite cu acte normative diferite la baza acordarii lor.

Pentru cel de maternitate indemnizatia se calculeaza pe baza veniturilor brute din ultimele 6 luni anterioare, iar pentru cel de maternitate indemnizatia va avea la baza veniturile nete din cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Pentru luna nasterii se va lua in calcul venitul integral cuvenit pentru acea luna. In calculul indemnizatiei pentru crestere copil va intra si indemnizatie de prental acordata, si posibil prima luna de lauzie.

Indemizatia de materintate reprezinta 85% din baza de calcul stabilita in functie de veniturile din ultimele 6 luni anteroare, iar cea pentru crestere copil reprezinta 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024