ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Decizie de suspendare a contractului concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Daca sunt in concediu crestere copil cu handicap 3-7 ani, certificat de handicap este emis cu data de 27.11.2014, dar mentionez ca date fiind procedurile abia am intrat in posesia lui, cererea catre angajator de suspendare a contractului am facut-o cu data de 17.12.2014,nu se poate opera in Revisal? Imi spune ca el nu poate opera in Revisal decat la data la care s-a facut cererea, desi an de an pana acum a fost aceeasi procedura, i-am facut cererea in luna decembrie desi certificatul a fost emis cu luna noiembrie, avand continuitate. E legal ceea ce spune? Daca nu, si refuza acest drept, unde ma pot adresa?

Adaugata in: Concedii
Ana Maria Mierloi
 User  Ana Maria Mierloi
a intrebat la 18 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ana maria mierloi la 22 Dec. 2014
Termenul de 20 de zile lucratoare este unul maximal, ceea ce inseamna ca se poate opera si mai devrme de implinirea lui. Asta inseamna termne pana la urma. Dupa cele 20 de zile lucratoare abia risca sa primeasca amenda daca nu se incadreaza in el cu operarea suspendarii in Revisal. Pe dvs insa nu are de ce sa va afecteze., Atat timp cat aveti decizia de suspendare emisa de angajator in baza deciziei, operarea in Revisal este exclusiv responsabilitatea angajatorului in relatia cu ITM.

Suspendarea se poate opera inclusiv in ziua 20 lucratoare de la data suspendarii. Modificarile sunt cele care se opreaza anterior implinrii acestui termen.

Art. 4
....
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
.....
c) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. h) se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii;
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana Maria Mierloi
 User Ana Maria Mierloi
a raspuns userului adriana iancu la 19 Dec. 2014
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, pana la urma mi-a inregistrat cererea la insistentele mele, dar m-a mintit prin faptul ca nu se poate decat in termen de 20 de zile calendaristice, si nu lucratoare si ca el va prima amenda pentru ca a facut asta. Chiar nu inteleg de ce acesti angajatori nu vor sa-si indeplineasca obligatiile legale care le au fata de noi, angajatii. Va multumesc foarte mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Dec. 2014
Potrivit dispozitiilor art 3 alin(.2) lit..h coroborat cu art 4 lit.2 lit.c din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta asalariatiilor (Revisal) , perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca , se inregisreaza in registru anterior implinirii termenuluyi de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu alexei delimart Radu Anton Marius Ion George Andreescu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024