ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


vreau sa-mi dau si eu demisia maine cand ma duc la servici pentru a vreau sa-mi caut in alta parte. Noi am stat acasa de pe data de 18 dec 2013 si pe data de 12 dec ne-a dat o parte din bani(lichidarea pe noiembrie) iar pe 18 dec restul de bani iar de sarbatori ne-a lasat fara bani si nu mai zic ca a zis ca stam acasa pe banii nostrii . Eu lucrez la firma respectiva de pe data de 6 iunie. Vreau sa stiu si eu cate zile de concediu am avut de luat acuma si daca pot sa-mi dau demisia maine 6 ian 2014 si ce bani as mai avea de luat?

Adaugata in: Concedii
Ionela-claudia Serbanescu
 User  Ionela-claudia Serbanescu
a intrebat la 05 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ionela-claudia Serbanescu
 User Ionela-claudia Serbanescu
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Ian. 2014
buna ziua,multumesc pentru raspuns .Ma refeream la avansul pe luna decembrie pe care trebuia sa nii dea pe data de 30 dec 2013 si nu ni l-a dat . Azi am fost la servici am vorbia cu patroana si a zis ca ce avans sa-imi dea ? cand am mentionat de demisie a zis ca daca vreau sa-mi dau demisia cu data de azi 6 ian 2014 trebuie sa mentionez in demisie ca renunt la lichidare . Se poate asa ceva ca eu lucrez de 15 ani in domeniu si nici un patron nu mi-a cerut asa ceva,niciodata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Ian. 2014
Puteti sa va dati demisia oricand doriti, este decizia dvs, nu a angajatorului si nici impusa de lege. Dar va trebui sa respectati perioada de preaviz de minim 20 de zile lucratoare daca angajatorul nu renunta la preaviz sau daca nu se pune problema incalcarii obligatiilor contractuale astfel incat sa puteti demisiona fara preaviz.

Referitor la concediu, pentru perioada mentionata (6 iunie - 18 decembrie) aveati dreptul cam la 9 zile de CO, daca in contract sunt trecute 20 de zile de CO anual. Vi se plateste salariul integral in luna in care suntei in concediu de odihna, nu imi este clar ce voia sa spuna de fapt angajatorul. Si la ce bani de sarbatori va referiti? Angajatorul nu este obligat sa acorde sume speciale pentru sarbatori, daca in CCM sau RI nu apare o astfel de prevedere. El acorda salariul la data sau datele stabilite prin RI si CIM, nu este obligat sa acorde mai devreme aceste drepturi.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni G Stancu Radu Anton adriana iancu Marius Ion alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024