ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie dupa concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.In martie se termina concediul de crestere copilul iar eu sunt in strainatate si nici nu vreau sa ma intorc deocamdata. Am intrebat angajatorul daca am ceva de facut ca nu mai vreau sa ma intorc la locu de munca si mia zis ca tre sa dau o demisie numai cu datele mele.
Nu stiu cum sa scriu ce sa scriu in demisie ca sa nu sa am mai incolo ceva problema. Daca va rog foarte foarte frumos nu ma jutati cu scrisu?ce sa scriu cum sa scriu nici nu stiu cum sunt legii in aceasta situatie si angajatorul sigur nu o sami zica. Va multumesc frumos.

Adaugata in: Concedii
Erla Erika
 User  Erla Erika
a intrebat la 27 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Feb. 2013
O mica corectie: este legea 53/2003 - Codul muncii republicat. Am omis sa modific acea sintagma, multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Feb. 2013
Daca solicitati demisia ar trebui sa respectati si perioada de preaviz stabilita prin contractul de munca. Ce puteti face este sa solicitati incetarea cu acordul partilor in temeiul art. 55 litera b). din Codul muncii republicat ca sa nu fiti nevoita sa reveniti pentru preaviz in tara.

Nu este nimic special, este o simpla cerere de incetare a contractului de munca in care mentionati datele dvs, functia, articolul din codul muncii in baza caruia solicitati incetarea, perioada de preaviz daca este demisie (vedeti si ce scrie in contractul dvs), data si semnatura. Demisia are ca temei legal art. 81 alin. (1).

CERERE INCETARE CU ACORDUL PARTILOR:

Domnule Administrator (Director),

Subsemnatul/a _________________________________________________________
salariat/a la SC _________________________, va rog sa-mi aprobati incetarea raporturilor de munca cu societatea dvs. incepand cu data de __________________________
coform ar.55 lit.b din Codul muncii (acordul partilor).

Data _________________ Semnatura,
______________
Dlui Administrator (Director) al ___________________________________

Aveti in vedere daca faptul ca angajatorul poate refuza o astfel de cerere, este incetare cu acordul ambelor parti la o data stabilita.


CERERE DEMISIE

Domnule Director,

Subsemnatul ??????.................., angajat cu functia de?..........................??? in cadrul societatii ????..?, prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca, nr????.din data zz/ll/aa, in baza art. 81 din Codul muncii ? Legea 53/2003 modificata si completata, prin demisie si cu respectarea preavizului de ?. zile lucratoare prevazut de legea mai sus mentionata.

Data: Semnatura:


Demisia nu trebuie aprobata, iar angajatorul are obligatia sa o inregistreze. Insa va trebui sa reveniti pentru preaviz. Pe durata preavizului contractul de munca isi produce in continuare efectele.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024