ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie in timpul concediului de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Nu am primit raspuns la ultima mea intrebare. O reiau, daca esti in concediu de crestere a copilului si ai contractul suspendat pe 2 ani, vrei sa termini cu firma in cauza dandu-ti demisia, pierzi alocatia si indemnizatia pt copil sau nu are nici o legatura cu banii, ei vin in continuare timp de doi ani, indiferent daca inchei socotelile cu firma la care ai lucrat? Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
George Neagu
 User  George Neagu
a intrebat la 12 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2013
Odata revenita la lucru, si inaintand demisia sau cererea de incetare cu acordul partilor, indemniatia se va suspenda, dvs avand obligatia sa anuntati insitutia platitoare in termen de 15 zile de la aparitia modificarii. Dupa finalizarea preavizului demisiei, puteti relua plata indemnizatiei pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.

O alta varianta ar fi sa inaintati demisia cu solicitarea de a inceta dupa revenirea din CIC, astfel angajatorul stie din timp la ce sa se astepte. Sau sa o inaintati imediat dupa CIC sau chiar cu cateva zile inainte, odata cu cererea de reluarea a activitatii. Alocatia nu are legatura cu faptul ca lucrati sau nu, deci aceea o veti primi fara probleme.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2013
Demisia presupune prezenta la lucru.Ar insemna sa solicitati reluarea activitatii inainte de expirarea CIC sa depuneti demisia, sa fiti prezenta la lucru pe perioada demisiei dupa care inceteaza CIM.Reluand activitatea se suspenda si indemnizatia pentru crestere copil pentru ca acest drept nu se poate cumula cu venituri salariale.Alocatia nu are legatura cu munca, veti beneficia de aceasta in continuare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024