ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Despre concediu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, va rog sa ma sfatuiti la urmatoarea situație: am fost in concediu crestere copil pana la 2 ani (1.04.2013) la revenire postul s-a desfiintat si am primit preaviz dar in aceasta perioada s-a facut act aditional la CIM si lucrez doar 2 ore pe zi timp de 20 zile cat este preavizul dupa care trebuie sa intru in Somaj; dar m-am imbolnavit de ieri18.04.2013 si mi s-a spus ca pot sa-mi iau concediu medical. Este adevarat se poate, cum se procedeaza si cum se calculeaza concediu medical? Din salariul pe ultimele 6 luni sau in baza noului contract de munca care s-a modificat cand am revenit . Va multumesc !

Ionela Camilar
 User  Ionela Camilar
a intrebat la 19 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Apr. 2013
Da, sigur ca se poate. Concediul medical suspenda perioada de preaviz, pe care o reluati si o finalizati cand reveniti din medical. Indemnizatia de concediu medical se calculeaza in baza mediei veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni anaterioare celei in care intrti in conceiu medical si care au stat la baza realizarii stagiului de cotizare pentru cocediu medical.

Acea concediere insa depinde si in ce conditii s-a facut. Daca angajatorul este in reorganizare judiciara sau procedura de faliment, atunci se afla in legalitate. Dar daca nu, nu prea este bine ce a facut. Decizia de incetare pe care o veti primi dupa finalizarea previzului, cand va inceta contractul individual de munca, o veti putea contesta in instanta in 45 de zile de la data comunicarii ei prin semnatura de primire.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024