ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

diminuare concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez la prosectura spitalului si am beneficiat de 10 zile suplimentare CO potrivit legislatiei, luna trecuta am fost anuntat verbal de sefa de birou RUONS ca mi sa diminuat concediu cu 7 zile; Intrebarea mea: este legal ceea ce face ? Nu am primit nici un act prin care sa fiu anuntat.

Adaugata in: Concedii
Doru Tuvic
 User  Doru Tuvic
a intrebat la 18 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Doru Tuvic
 User Doru Tuvic
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Aug. 2014
am inteles ca este vorba de hotarirea comitet director al spitalului de a reduce tuturor angajatilor sporul de zile , acordand totusi un spor de 3 zile la toti angajati care beneficiau de aceste zile ,eu va intreb este legal ceea ce se intampla ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Doru Tuvic
 User Doru Tuvic
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Sep. 2013
pana acum 2 doua zile au fost vorbe ,dar acum am primit prin posta un act aditional prin care ma anunta ca mi sau redus sorul de pereclitate care era de 50% la 25% si nu stiu ce sa mai fac
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 19 Aug. 2013
Activitatea derulata in prosectura prezinta conditii de risc (agenti patogenti, de exemplu), prin standardul ocupational al pozitiiei detinute in cadrul ei. In general salariatii care lucreaza in astfel de sectii au un concediu diferentiat, stabilit de regula prin RI, si prin care li se acorda 10 zile suplimentare de concediu de odihna. (vedeti spitalele judetene). Daca i s-au acordat deja aceste zile, chiar daca intervine modificarea ulterioara a RI, el nu ar trebui sa fie afectat pentru ca a beneficiat de acest drept pe baza prevederilor stabilite la acel moment. Aici este vorba de o acordare diferentiata la nivel de unitate, neimpusa de lege. Conditiile de risc nu se modifica, autopsierul de exemplu lucreaza in continuare in conditii periculoase pentru el, de risc patogen.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Aug. 2013
Numai daca prin contractul colectiv de munca se prevede reducerea nr. de zile de concediu suplimentar in urma evaluarii riscurilor de la locul de munca se poate diminua acest drept .CCM completeaza de dretp prevederile CIM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Aug. 2013
Ar trebui sa aiba un motiv intemeiat pentru care sa va diminueze concediul anual cuvenit, iar in general acest motiv consta in acordarea unui concediu fara plata sau cresetere copil de exemplu. Daca ati avut concediu medical, acesta nu ar trebui sa afecteze durata concediului de odihna asa cum prevede Directiva CE 88/2003, art. 7, explicat printr-o decizie a Curtii Europene de Justitie. Intrebati care este motivul diminuarii CO, ce are la baza ca sa vedeti daca este legal. Si daca nu vi se da niciun fel de lamurire sau una fortata / eronata, depuneti o sesizare la ITM pentru ca ar trebui efectuat un control la fata locului ca sa se identifice si solutioneze problema.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024