ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Dreptul la concediu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez ca personal didactic auxiliar in invatamant si in acest an scolar am functionat si ca profesor - plata cu ora, avand un al doilea contract individual de munca incheiat pe perioada determinata. Va rog sa-mi spuneti daca pentru functia de profesor asociat (plata cu ora) am dreptul la indemnizatie de concediu odihna (proportional cu timpul si norma lucrata). Mentionez ca am primit o NOTA emisa de MEN privind "calcularea drepturilor de concediu de odihna pentru personalul didactic incadrat NUMAI in sistem "plata cu ora" (inclusiv cadrele didactice pensionate) cu contract individual de munca pe perioada determinata" - anexa la adresa MEN 581/10.06.2013 care da un exemplu concret asupra procedeului de calcul insa ISJ interpreteaza altfel decat mine textul de mai sus si sustine ca nu se aplica in cazul meu, ca nu am dreptul la indemnizatie de concediu decat de la functia de baza (adica auxiliar) si ca doar profesorii care predau prin plata cu ora si nu mai lucreaza in alta parte ar beneficia de prevederile acestei note. Va rog sa ma lamuriti dvs care ar fi prevederea legala corecta: am dreptul sau nu la aceasta indemnizatie?

Va multumesc anticipat!

Dana Gavra
 User  Dana Gavra
a intrebat la 08 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

7 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Iul. 2013
In instanta sigur o asemenea prevedere este atacabila.Nu vad nimic gresit cand un salariat isi apara drepturile.
O asemenea prevedere intr-un ordin incalca flagrant codul muncii care stabileste cu totul altceva referitor la concediu si indemnizatia de concediu pentru fiecare contract in parte.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 09 Iul. 2013
Ordinul 5559/2011

ART. 4
Specialiştii din alte sectoare de activitate, care au fost angajaţi prin concurs ?n ?nvăţăm?nt ca personal didactic cu contract individual de muncă pe durata nedeterminată sau determinată, beneficiază de concediul de odihnă prevăzut pentru cadrele didactice, proporţional cu perioada efectiv lucrată ?n ?nvăţăm?nt ?n anul şcolar/universitar respectiv.
ART. 5
Cadrele didactice ?n activitate care desfăşoară şi activitate ?n regim de plată cu ora au dreptul la concediul de odihnă plătit numai pentru funcţia de bază, pentru care s-a ?ncheiat contractul de muncă.

In cazul in care contractele de munca sunt incheiate cu acelasi angajator, CO se acorda simultan.

Aveti grija la cadrele legale cand interveniti, ele sunt importante mai ales cand angajatul incearca sa isi apere niste drepturi sau sa le inteleaga.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 09 Iul. 2013
Exista prevederi speciale in cazul contractelor de tip plata cu ora, ordinul 5559/2011 mai precis. Care specifica faptul ca in cazul contractelor de munca cu plata cu ora se va acorda concediul doar pentru cel unde exista functia de baza. Concediul medical si concediul de odihna au regimuri diferite si conditiile legale nu sunt identice.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Gavra
 User Daniela Gavra
a raspuns userului Georgeta Ganea la 09 Iul. 2013
Mulţumesc! Aşa m-am g?ndit şi eu. Faptul că e vorba de 2 CIM-uri ?n aceeaşi unitate nu-l văd un motiv pentru a nu beneficia de concediu. Adică un alt profesor angajat prin plata cu ora, exact la fel, dar care mai lucrează ?n altă unitate să beneficieze şi eu nu? De ce, dacă prestăm aceeaşi muncă şi ?n aceleaşi condiţii?! Dar vă rog, dacă puteţi, sprijiniţi-mă şi cu o bază legală pentru că altfel nu voi putea convinge colegele de la ISJ. O zi bună!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Daniela Gavra la 08 Iul. 2013
In mod corect trebuie sa se acorde indemnizatie de concediu de odihna pentru fiecare contract si la CIM de baza si cel prin cumul cu efectuarea in acelasi timp a dreptului de concediu de odihna ca zile ,astfel incat acesta sa-si produca efect in scopul pentru care se acorda, respectiv refacerea capacitatii de munca indiferent ca acele contracte sunt incheiate la acelasi angajator sau la angajatori diferiti.

Si un concediu medical isi produce efect la fiecare angajator in cazul cumulului daca se indeplinesc conditiile de plata a acestuia si se primeste indemnizatie pentru fiecare contract..
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Gavra
 User Daniela Gavra
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Iul. 2013
Dacă aș fi fost angajată tot ca profesor asociat/plata cu ora dar ?n altă unitate școlară aș fi avut dreptul la concediu de odihnă sau nici acolo?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Iul. 2013
Este corect. In cazul in care aveti si functie de baza si sunteti platita si in regim orar, primiti concediul doar pentru functia de baza. Cum ambele contracte sunt in aceeasi unitate oricum concediile se acorda simultan, ca sa il efectuati in natura asa cum prevede legea. Nu puteti pe un contract sa fiti in concediu si pe celalalt pontata ca fiind la lucru, cat timp sunt incheiate cu acelasi angajator.

Alte intrebari despre Concedii