ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Drepturi banesti daca nu am drept la CCC iar sotia nu lucreaza


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am urmatoarea speta! Lucrez de 7 ani, iar anul acesta am avut 3 luni concediul fara plata pe motive medicale. Sotia a nascut pe 3 octombrie 2013. Sotia nu lucreaza. Eu pot beneficia de concediu si indemnizatie de crestere a copilului? Se iau ultimele 12 luni sau an fiscal? Desi am fost in concediu fara plata nu se poate face media celorlalte 9 luni plus cele trei luni si sa se imparta la 12? Daca nu am drept la concediu de crestere a copilului, ce alte drepturi banesti as avea tinand cont ca sotia nu lucreaza? Sau ce drepturi de concedii as avea? Multumesc anticipat de raspuns.

Adaugata in: Concedii
Paul Ghinet
 User  Paul Ghinet
a intrebat la 16 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Oct. 2013
Se iau in calcul ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, nu an calendaristic (ianuarie - decembrie) si nu an fiscal, nu au importanta aceste detalii.

Singurele concedii fara plata care se iau in considerare sunt cel pentru crestere copil si cel pentru formare profesionala acordat la initiativa angajatorului sau pentru urmarea unor cursuri aprobate de el. Nu imi este clar de ce ati avut CFP pentru probleme medicale, si nu concediu medical asa cum va permitea legea. Pentru ca un concediu medical intra in calcularea celor 12 luni si a indemnizatiei.

Acel CFP va afecteaza din pacate stagiul de cotizare, cele 12 luni anterioare nasterii, reducandu-l cu 3 luni. Ceea ce inseamna ca din totalul lor, aveti doar 9 luni.

Puteti oricum primi alocatia de stat pentru copil, la cerere, o poate primi si sotia fara probleme, in baza unui dosar depus la Directia de Asistenta Sociala de care apartineti. Beneficiarul alocatiei este copilul si nu exista conditia prevazuta pentru CIC (cele 12 luni anterioare nasterii).

Intrati pe site-ul DGASPC sector 6 si veti vedea acolo care sunt pasii pe care trebuie sa urmati si ce documente aveti nevoie pentru obtinerea indemnizatiei. http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024