ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Drepturi Concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua as avea si eu 2 intrebari legate de concediul crestere copil in care ma aflu din 01 04 2014, si anume prima intrebare este : Daca as vrea sa renunt acum la restul concediului pentru a ma intoarce in campul muncii , sunt obligat sa ma intorc la vechiul loc de munca ? Ei sunt obligati sa ma primeasca ?
A doua intrebare ar fi daca sotia mea care nu este asigurata ( nu munceste) poate fi trecuta co asigurata mea cat timp sunt in concediu? unde ar trebui formulata cererea?( ma refer la sigurarea de sanatate)

Va multumesc anticipat

Florin Adrian Mirea
 User  Florin Adrian Mirea
a intrebat la 19 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Florin Adrian Mirea la 20 Apr. 2015
Concediul crestere copil este un drept acordat exclusiv la solicitarea parintelui de drept, pe baza indeplinirii conditiilor prevazute de OUG 111/2010. Ceea ce inseamna ca tot el poate solicita revenirea la lucru oricand pe parcursul lui. Angajatorul nu are voie sa ii ingradeasca acest drept. Totodata, odata ce reulati activitatea mai devrme de termenul stabilit initial, in functie de data la care reventi puteti avea dreptul la stimulent de insertie acordat pe toata perioada ramasa pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil. Refuzul angajatorului de a va reprimi in activitate poate fi interpretat ca un refuz asupra acestui drept.

Daca doriti sa incetati colaborarea cu acest agajator solictati revenirea la lucru si apoi inaintati demisia sau solicitarea de incetare cu acordul partilor, in functie de cum optati. Acordul partilor poate fi refuzat de catre angajator, insa nu si demisia. Odata primita, ea trebuie inregistrata, dvs avand obligatia efectuarii preavizului contractual, dupa finalizarea caruia contractul de munca va inceta.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Adrian Mirea
 User Florin Adrian Mirea
a raspuns userului adriana iancu la 19 Apr. 2015
Va multumesc pentru raspunsul Dumneavostra si pentru promptitudinea cu care mi a fost raspuns la intrebare.in legatura cu intoarcerea la vechiul loc de munca (daca va fi cazul) exista un articol de lege care prevede asa cv ? pentru ca angajatorul mi a spus in mod precis ca nu voi fi primit inapoi. Va Multumesc pentru raspunsurile si ajutorul acordat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florin Adrian Mirea
 User Florin Adrian Mirea
a raspuns userului adriana iancu la 19 Apr. 2015
Va multumesc pentru raspuns , este ceea ce doream sa aud.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Apr. 2015
Va puteti intoarce oricand la serviciu. Angajatorul este obligat sa va primeasca, iar dumneavoastra nu sunteti obligat sa reveniti la vechiul loc de munca.Pe durata concediului pentru crestere copil puteti avea coasigurati. Pentru acest lucru trebuie sa va adresati catre Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
adriana iancu G Stancu Ioana Popa Radu Anton Gratiela Petrescu Marius Ion