ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


drepturi materiale la suprapunere ccc1 cu ccc2


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna! Am 2 fetite si pe 15 septembrie se va naste a treia fetita. Acum sunt in crestere copil la a doua fetita care face 2 ani pe 9 decembrie. Indemnizatia crestere copil este acum de 1200 ron. Doamna de la salarizare ma sfatuia sa fac intreruperea concediului de crestere copil si sa fac revenire la servici, si cu aceeasi data sa intru in cele 126 de zile ( pre si postnatal) - acest lucru ma avantaja pe mine din punct de vedere material ( in acest fel luam salariul intreg de la servici - 1900 ron). Nu stiu cum sa procedez, deoarece as vrea ca la a treia fetita sa stau tot 2 ani in crestere copil si nu vreau sa iau indemnizatie mai mica decat 1200 ron. Nu stiu cum se calculeaza? Pot sa fac intrerupere ccc si sa intru in cele 126 de zile ( pre si post natal ) si apo isa intru iar in crestere copil la a treia fetita fara sa ma afecteze la calculul indemnizatiei ( 1200 ron). Si daca fac lucrul acesta si nu ma afecteaza la calculul indemnizatiei mai beneficiez si de suplimentul acela de 600 ron pana in decembrie cand fetita 2 face 2 ani?. Pot intra in cele 126 de zile dupa ce nasc? Multumesc!

Iuliana Iuliana
 User  Iuliana Iuliana
a intrebat la 06 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iuliana Iuliana
 User Iuliana Iuliana
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Nov. 2014
asta inseamna ca voi face cerere de revenire la service si cu aceeasi data suspendare pe ntru concediul ccc cu data de 10.12.2014. cererea pentru ccc 2 va avea ca perioada 10.12.2014 - 09.07.2016. Este corect????/. Sunt intr-o situatie bizara. Se poate face revenirea cu 2 luni inainte sa faca copilul 2 . 2 ani?. Multumesc! ma aflu intr-o situatie bizara : sunt angajata in Vrancea, documentele necesare intocmirii dosarului le trimit cei de la salarizare din Bucuresti si d-na de la serviciul social de la Vrancea zice ceva, d-na de la salarizare de la Bucuresti zice altceva. Initial pe 3.11.2014 am facut cerere de revenire si suspendare cu data de 09.11.2014 pentru copil 1 si cerere ccc 2 cu perioada 09.11.2014 - 11.08.2016. D-NA DE LA SERVICIUL SOCIAL ZICE SA FAC revenire si suspendare cu 10.12.2014 si perioada ccc2 cu 10.12.2014 - 11.07.2016. d-na de la salarizare ca deja a dus actele la ITM BUCURESTI ( cererea de revenire cu 09.11.2014) . Nu stiu cum sa fac?????????????????? ajutati-ma . Scuze de scris ., am 3 fete defapt si toate sunt pe capul meu acum. multumim! Sanatate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Sep. 2014
Nu va avantajeaza deloc acest lucru, nu stiu cum a rationat doamna respectiva dar nu arationat corect. Indemnizatia pentru concediu de maternitate pre si postnatal se va calcula pe baza celei pentru crestere copil primita in ultimele 6 luni, asa cum prevede OUG 158/2005. Ceea ce inseamna ca veti primi o suma mai mica.

Mai mult, nu puteti intrerupe CIC ca sa intrati in pre sau postnatal, nu il veti primi de la medic pentru ca se va considera ca sunteti inca in CIC, concediu pe care il suspendati de fapt odata cu revenirea la lucru.

Mergeti mai departe cu CIC actual, nu veti primi indemnizatie mai mica. Atat timp cat nasteti in timpul concediului puteti intra in concediu pentru al doilea copil imediat dupa finalizarea celui de acum, iar indemnizatia va fi aceeasi.

Cu 600 de lei se suplimenteaza indemnizatia pentru crestere copil pe perioada cat se suprapun cele 2 nasteri. Cat timp reveniti la lucru nu mai primiti indemnizatie, deci nici suplimentarea de 600 lei.

In concluzie, intrati direct in CIC, dupa ce a doua fetita implineste 2 ani, insemnand din data de 10 decembrie, ca sa aveti continuitate. Chiar daca intrati in postnatal dupa ce nasteti nu va ajuta cu nimic la indemnizatia pentru crestere copil, iar in situatii ca acestea nu exista obligatia efectuarii perioadei de lauzie pentru ca ea se suprapune cu CIC, deci oricum stati acasa si va refaceti medical.

Ordinului MMFPS 1474/2011 aprobarea instructiunilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010, in cuprinsul Anexei 1, ofera o explicatie detaliata referitor la astfel de situatii si pasilor de parcurs, din punct de vedere legal, pentru acordarea noului concediu:

"Situatie:
In situatia in care este nascut un copil inainte ca pentru copilul anterior sa se fi terminat concediul pentru cresterea copilului este obligatorie efectuarea concediului de lauzie de minimum 42 de zile?

Solutie:
Potrivit prevederilor art. 9 alin. 4 din OUG nr. 111/2010, durata de acordare a concediului se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept. Art. 8 din Normele metodologice aprobate prin Hotar?rea Guvernului nr. 52/2011 reglementeaza faptul ca in cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori se produce o noua situatie dintre cele prevazute la art. 8 alin. 2 din OUG nr. 111/2010, aceasta, la finalizarea concediului sau, dupa caz, a dreptului la stimulentul de insertie, acordat pentru copilul anterior, opteaza, pe baza unei noi cereri, pentru unul dintre drepturile prevazute la art. 2 alin. 1, respectiv art. 7 din OUG nr. 111/2010. Pentru continuitatea acordarii drepturilor, cererea trebuie sa fie depusa cu 60 de zile inaintea implinirii de catre copilul anterior a v?rstei de 1, 2 sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap, sau in termen de maximum 30 de zile de la aceasta data. In cazul in care se depaseste acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii. Prin urmare, nu este obligatorie efectuarea concediului de maternitate, legea stabilind de drept prelungirea corespunzatoare a concediului pentru cresterea copilului."


Alte intrebari despre Concedii