ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi zile concediu de odihna bugetari


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua .
As dori sa stiu dupa ce periaoada de timp se acorda concediul de odihna pentru o persoana angajata in unitatea noastra din 15 iunie 2014 .Eu stiam ca dupa 11 luni fiind o institutie bugetara. Deoarece sunt unele contradictii astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Va multumesc frumos.

Mariana Melinte
 User  Mariana Melinte
a intrebat la 16 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Apr. 2015
Legislatia muncii nu conditioneaza acordarea concediului de odihna dupa o anumita perioada de la incheierea contractului individual de munca. Concediul de odihna se acorda oricand cu acordul partilor, dupa angajare. Recomandabil este , sa nu solicitati concediul de odihna pe perioada de proba. Concediu de odihna se acorda si fractionat cu conditia ca o fractiune sa fie de cel putin 10 zile lucratoare. Daca ulterior efectuarii integrale a concediului de odihna, apar situatii de suspendare a contractului individual de munca de natura sa influienteze si durata concediului de odihna la sfarsitul anului se face regularizarea acestui drept si vi se retine ca drept necuvenit indemnizatia de co pentru zilele de concediu la care nu ati fi avut dreptul. Deasemenea daca ulterior efectuarii integrale a concediului de odihna va inceteaza contractul de munca indiferent de temei legal vi se retine indemnizatia de concediu de odihna pentru zilele de concediu de odihna la care nu ati fi avut dreptul.
De regula se face planificarea concediilor de odihna iar solicitarile de efectuare propriu zisa se fac pe baza acestor programari.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024