ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Dupa ce perioada am dreptul la concediu de odihna ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt angajata cu contract de munca individual, pe perioada determinata, de 9 luni de zile.
Am sau nu dreptul la concediu de odihna? Daca da, la cate zile de concediu am dreptul? Care este articolul din codul muncii care prevede acest lucru?
Compania poate sa ma oblige la concediu de odihna impus intre Craciun si Anul Nou (concediu fortat, cu ocazia caruia mi se iau zile din concediul legal de odihna )?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Gabriela

Nevrie Gabriela Osan
 User  Nevrie Gabriela Osan
a intrebat la 24 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 25 Sep. 2012
Dreptul minim de concediu de odihna pentru un an calendaristic este de 20 zile lucratoare. Pentru un contract incheiat pe perioada determinata de timp de 9 luni, dreptul de concediu de odihna este de 20/12*9=15 zile lucratoare. Puteti sa va luati concediu de odihna in baza programarii colective sau individuale, dupa caz:
Art. 148 din codul muncii republicat
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
(2) Prin programarile colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de munca.
In lipsa unei programari, puteti sa va luati o parte din concediul de odihna la solicitarea dumneravoastra cu acordul angajatorului. Nu este prevazut in codul muncii un termen de la incheierea contractului de munca pana la solicitatrea concediului de odihna, poate fi solicitat oricand. O fractiune de concediu de odihna va trebui sa fie de cel putin 10 zile lucratoare, caz in care doriti ca acest concediu sa-l luati fractionat.
In plus, e bine sa stiti ca la expirarea termenului pentru care a fost incheiat CIM, daca nu v-ati luat concediul de odihna vi se compenseaza in bani la data lichidarii.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024