ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Dupa ce perioada pot intra in concediu prenatal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dupa ce perioada pot intra in concediu prenatal? Iar daca sunt pontata la 4 ore, beneficiez de indemnizatia de 600 lei plus alocatia copilului?
Multumesc!

Adaugata in: Concedii
Garofita Stoian
 User  Garofita Stoian
a intrebat la 10 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2013
Concediul prenatal se acorda incepand cu a 7-a luna de sarcina, a 6-a in cazul in care mama sufera de un handicap declarat. Concediul se acorda la recomandarea medicului pentru persoanele asigurate, calculat in asa fel incat concediul de lauzie sa nu fie mai mic de 42 de zile.

Da, primiti indemnizatie crestere copil indiferent de norma cu care sunteti incadrata. Important este sa realizati venituri impozabile in cele 12 luni anterioare datei nasterii, norma nu influenteaza acest drept.

Art. 2 - OUG 111/2010 actualizata
(1) Incep?nd cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in v?rsta de p?na la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de p?na la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
(1^1) Limitele minima si maxima ale indemnizatiei se stabilesc prin raportare la indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR.

Alte intrebari despre Concedii