ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Durata concediu de crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil incepand cu data de 03.04.2012. Am ales varianta de 2 ani. Sotul meu nu lucreaza, ce se intampla in acest caz cu luna aceea obligatorie pt sot si cand ar trebui sa ma intorc la servici? O alta problema pe care o ridic e urmatoarea din diferite motive sefa mea mi-a sugerat ca ar fi mai bine sa ma intorc de la 1.05.2014 la servici. Fiind mai bine pt mine si eu doresc acest lucru. Cum pot acoperi aceasta perioada? Pot solicita concediu medical sau concediu fara plata? Mentionez ca lucrez in sistemul bugetar. Sper ca m-am facut inteleasa. Ms anticipat.

Rogoz Amalia
 User  Rogoz Amalia
a intrebat la 15 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Ian. 2014
Numai daca sotul dvs are indeplinite conditiile acordarii CIC, adica cele 12 luni anterioare datei nasterii lucrate asa cum prevede OUG 111/2010, atunci se aplica aceasta prevedere, altfel nu. Pentru situatia in care nu vi se aplica prevederea, mergeti cu CIC pana la capat fara niciun fel de problema, daca nu doriti sa reveniti mai devreme la lucru.


Referitor la sugestia angajatorului personal mi se pare una abuziva. Concediul crestere copil inceteaza de drept la data imediat urmatoare celei in care copilul implineste doi ani, asa cum prevede OUG 111/2010 iar dvs va puteti intoarce la lucru atunci. Daca doriti sa stati in continuare acasa puteti apela la un concediu fara plata, poate chiar si unul medical dar la cel din urma trebuie sa aveti grija. Puteti lua pana la 90 de zile direct de la medic, dar daca doriti sa prelungiti peste acest numar de zile din a 91-a zi va trebuie acordul Comisiei medicale a Casei de pensii. Sper sa fi inteles eu corect problema dvs.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Marius Ion adriana iancu Ioana Popa Radu Anton George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024