ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este obligat seful sa ma primeasca la serviciu mai devreme de terminarea CIC?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Exista strict in lege vreun articol in care scrie ca angajatorul este obligat sa ma primeasca mai devreme din concediu pentru cresterea copilului, daca eu solicit acest lucru? Eu pe 7 iulie 2014 trebuie sa ma intorc la serviciu pentru ca ultima luna revine tatalui( data nasterii copilului 7 august 2012). Mentionez ca tatal refuza dreptul la cic, si o sa faca o cerere la AJPIS. Seful refuza intoarcerea mea cu o luna mai devreme si vrea sa ma bage in concediu fara plata. Mi-a cerut baza legala in care scrie ca el este obligat sa ma primeasca mai devreme cu o luna de terminarea cic.
multumesc!

Alina-elena Soava
 User  Alina-elena Soava
a intrebat la 01 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Alina-Elena Soava la 02 Iul. 2014
In OUG 111/2010 este prevazut faptul ca CIC este un drept acordat la cererea salariatului, nu o obligatie. Se inteleg cele pe care vi le-am redat. Depuneti o plangere la ITM dupa cum v-am sugerat deja.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alina-elena Soava
 User Alina-elena Soava
a raspuns userului Ioana Popa la 01 Iul. 2014
Multumesc frumos pentru raspunsul anterior si as dori daca se poate sa-mi spuneti daca se gaseste in codul muncii sau alta lege vreun articol in care scrie clar ca angajatorul are obligatia sa ma primeasca oricand doresc sa revin din concediu pentru cresterea copilului. Sau se subintelege din faptul ca ar incalca dreptul salariatului la stimulent respectiv la acordarea indemnizatiei, daca refuza revenirea din cic mai devreme cu o luna. Ati putea sa-mi spuneti in ce lege scrie si acest lucru.
Multumesc frumos inca o data!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Iul. 2014
Concediul crestere copil este un drept al parintelui si nu o obligatie, ca atare angajatorul nu poate forta salariatului sa nu revina din CiC la cererea sa. Refuzul angajatorului se traduce prin prejudicierea dreptului la stimulentul de insertie, daca este cazul, cat si la a beneficia de indemnizatia pentru inca o luna cat timp legea impune tatalul sa efectueze acea luna minima, prevedere careia (acolo unde se aplica) daca nu ii dati curs, veti fi pusa in situatia sa pierdeti sau sa restituiti indemnizatia pentru o luna.

Mai mult, angajatorul nu va poate trimite el in concediu fara plata, la initiativa si prin decizia sa, este ilegala o astfel de masura.

Depuneti o plangere la ITM.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024