ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

firma nu plateste vechimea in munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


BUNA ziua: ma numesc ALINA,si sunt un membru intr-un colectiv de munca la o firma particulara din judetul ALBA.Intrebarea mea este de ce:firma nu mai vrea sa plateasca vechimea in munca si sa acorde salariatilor, zilele de concediu in functie de vechimea in munca.As vrea sa ma informez daca e legal, sau de ce nu se mai acorda zilele de concediu.Va multumesc frumos!

Alina Boian
 User  Alina Boian
a intrebat la 16 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Sep. 2014
Dreptul la sporul de vechime nu este un drept consacrat de lege. De aceea, din 2011, după intrarea ?n vigoare a noului Cod al Muncii angajatorul are obligatia să-l acorde numai daca a fost stabilit prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin contractul individual de munca.
In ceea ce priveste concediul de odihna,salariatul are dreptul la un concediu de odihna de minim 20 de zile anual. In situatia in care acesta acumuleaza vechime, numarul de zile de concediu anual alocate lui poate creste. Numai daca, acest lucru este stipulat in CCM aplicabil, Regulament intern sau CIM, atunci are caracter obligatoriu. Poate fi negociat la angajare si daca CCM aplicabil sau regulamentul intern nu prevad altfel, poate fi mai mare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024