ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


fuziune firma - concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt o salariata aflata in concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani. Firma la care lucram a fost absorbita de o alta firma. Eu in mai termin concediul, intrebarea mea este ce se intampla cu mine prin fuziune? Ma tin in continuare la serviciu sau au dreptul sa ma concedieze? Si in ce conditii?

Adaugata in: Concedii
Pascal Maria
 User  Pascal Maria
a intrebat la 09 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Pascal Maria
 User Pascal Maria
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Oct. 2013
multumesc frumos pentru raspuns
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Oct. 2013
Din punct de vedere legal, nu, nu au dreptul sa va concedieze ca urmare a fuziunii. Cesionarul (cel care a preluat firma in care lucrati anterior intrarii in CIC) va prelua toate contractele de munca existente la momentul cesiunii, inclusiv cele suspendate. Concedierea poate fi dispusa numai dupa 6 luni de la revenirea definitiva din CIC, cu exceptia situatiilor de reorganizare judiciar sau faliment, cand poate fi dispusa si mai devreme de acest termen.

Art. 173 - Codul muncii republicat:
(1) Salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, potrivit legii.
(2) Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
(3) Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

Art. 25 - OUG 111/2010 actualizata:
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului să dispună ?ncetarea raporturilor de muncă sau de serviciu ?n cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, ?n concediu pentru creşterea copilului ?n v?rstă de p?nă la un an sau de p?nă la 2 ani, respectiv 3 ani, ?n cazul copilului cu handicap;
...............................
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu p?nă la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului ?n unitate.
(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică ?n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, ?n condiţiile legii.


Alte intrebari despre Concedii