ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

In cazul concediului fara plata, se mai platesc contributiile la stat?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Hristos a Inviat!

Am o nelamurire legata de concediul fara plata. Sa presupunem ca o persoana isi ia 5 zile de concediu fara plata pentru rezolvarea unei situatii personale. Mentionez ca contractul de munca nu a fost suspendat. In acest caz, avand in vedere ca 5 zile nu a fost platit, angajatorul mai plateste contributiile la stat? Se platesc asigurarile medicale de sanatate? Din anumite surse am auzit ca in cazul in care este nevoie de spitalizare sau alte interventii medicale suportate de casa de asigurari de sanatate, trebuie sa platesti deoarece angajatorul nu plateste contributiile pentru zilele respective.

Va rog frumos sa imi spuneti cum se procedeaza.




Nechita Andruta
 User  Nechita Andruta
a intrebat la 24 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nechita Andruta
 User Nechita Andruta
a raspuns userului Stela Ciolan la 29 Apr. 2014
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.
Andra Nechita
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nechita Andruta
 User Nechita Andruta
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Apr. 2014
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsul acordat. Intr-adevar concediul fara plata, atrage de la sine si suspendarea contractului. Va multumesc inca o data ca mi-ati oferit un raspuns atat de detaliat.

Andra Nechita
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Stela Ciolan
 User Stela Ciolan
a raspuns la intrebare la 29 Apr. 2014
Pentru toate aceste zilele cat nu se platesc contributiile de catre angajator(concediu fara plata, invoiri), cand veti ajunge la pensie aceste zile se scad din stagiul de cotizare.
Eu am avut lipsa 6 zile (imi lipseau 6 zile pentru a avea stagiu de cotizare complet) la depunerea dosarului de pensie desi am lucrat aproape o luna in plus, si asta pentru ca aveam pe Cartea de munca o notita de la fostul ITM(unde se tineau cartile de munca) care mentiona ca am 26 de zile INVOIRE pana in Aprilie 2001 cand a intrat in vigoare Legea 19/2001.
Cand am calculat stagiul meu complet de cotizare nu am luat in seama cele 26 de zile mentionate ca INVOIRI si mi s-a respins Dosarul de pensie, imi lipseau 6 zile lucratoare la stagiul complet de cotizare.
Deci, toate zilele de acest gen NU se iau in considerare la stagiul de cotizare la pensie.
Pentru spitalizare sau altele de acest gen, raspunsul dnei Popa este corect, eu sau sotul meu nu am avut niciodata probleme legate de spitalizare datorate faptului ca am avut multe zile invoire sau fara plata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2014
Contractul de munca nu are cum sa nu fie suspendat, cat timp i se aproba salariatului concediul fara plata. Ca nu a fost operat in Revisal este altceva, dar suspendarea exista, apare odata cu acordarea CFP. Ar trebui intocmita decizia de suspendare iar in Revisal operata perioada in 20 de zile lucratoare de la data ei.

Concediul fara plata este, asa cum ii spune si numele, perioada neplatita, salariatul nu realizeaza venituri si nu i se platesc contributii in cele 5 zile. Nu este nevoie sa platiti nimic in plus pentru cele 5 zile, decat daca doriti expres acest lucru, dar altfel cat timp aveti stagiu minim de cotizare si sunteti in continuare asigurat, in cazul dvs. fiind salariat, aveti dreptul la servicii medicale.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024