ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

incetarea concediului pt cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In 25 febr copilul meu implineste 2 ani. Conform noului Cod al Muncii angajatorul poate sa dispuna incetarea raporturilor de munca in acel moment sau numai dupa 6 luni de la revenirea mea definitiva in unitate ?

Adaugata in: Concedii
Pop Diana
 User  Pop Diana
a intrebat la 11 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Ian. 2012
Depinde de motivul care ar putea determina concedierea. Daca postul pe care il detineti ar fi desfiintat, atunci angajatorul poate dispune concedierea oricand dupa revenirea salariatei in unitate. La fel si in situatia in care uniatea intra in faliment sau reorganizare judiciara. Insa daca nicinua din aceste situatii nu este valabila, angajatorul este obligat sa mentina raportul de munca timp de 6 luni de la revenirea salariatei in unitate. Toate aceste elemente sunt prevazuta in OUG 111/2010 si OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.

Art. 25 - OUG 111/2010

2 Este interzis angajatorului s?? dispun?? ??ncetarea raporturilor de munc?? sau de serviciu ??n cazul:
a salariatei/salariatului care se afl?? ??n concediu pentru cre??terea copilului ??n v??rst?? de p??n?? la un an, respectiv 3 ani, ??n cazul copilului cu handicap;
b salariatei/salariatului care se afl?? ??n plata stimulentului de inser??ie prev??zut la art. 7.
3 Interdic??ia prev??zut?? la alin. 2 se extinde, o singur?? dat??, cu p??n?? la 6 luni dup?? revenirea definitiv?? a salariatei/salariatului ??n unitate.
4 Prevederile alin. 2 ??i 3 nu se aplic?? ??n cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganiz??rii judiciare sau a falimentului angajatorului, ??n condi??iile legii.

Art. 21. - OUG 96/2003
1 Este interzis angajatorului s?? dispun?? ??ncetarea raporturilor de munc?? sau de serviciu ??n cazul:
a salariatei prev??zute la art. 2 lit. c-e, din motive care au leg??tur?? direct?? cu starea sa;
b salariatei care se afl?? ??n concediul de risc maternal;
c salariatei care se afl?? ??n concediul de maternitate;
d salariatei care se afl?? ??n concediul pentru cre??terea copilului ??n v??rst?? de p??n?? la 2 ani sau, ??n cazul copilului cu handicap, ??n v??rst?? de p??n?? la 3 ani;
e salariatei care se afl?? ??n concediul pentru ??ngrijirea copilului bolnav ??n v??rst?? de p??n?? la 7 ani sau, ??n cazul copilului cu handicap, ??n v??rst?? de p??n?? la 18 ani.
2 Interdic??ia prev??zut?? la alin. 1 lit. b-e se extinde o singur?? dat?? cu p??n?? la 6 luni, dup?? revenirea salariatei ??n unitate.
3 Dispozi??iile alin. 1 nu se aplic?? ??n cazul concedierilor pe motive economice ce rezult?? din desfiin??area postului ocupat de salariat??, ca urmare a dificult????ilor economice, a transform??rilor tehnologice sau a reorganiz??rii angajatorului, ??n condi??iile legii.
4 Prevederile alin. 1 lit. d ??i e ??i ale alin. 2 ??i 3 se aplic?? ??n mod corespunz??tor ??i salaria??ilor b??rba??i afla??i ??n situa??iile respective.




Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton alexei delimart Marius Ion George Andreescu adriana iancu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024