ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie CCC in cazul firmei angajator radiata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.
As avea nevoie de niste raspunsuri la cateva nelamuriri legate de situatia in care ma aflu momentan. Sunt sau am fost angajata unei societati comerciale de tip SRL cu asociat unic si datorii la stat, care si-a introdus in 2012 procedura de insolventa voluntara, daca ma exprim bine. Tot in 2012 am intrat in CCC 1 pe o perioada de 2 ani. Momentan sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil, primul avand 1 an si 2 luni iar cel de-al doilea urmand a se naste inainte ca primul sa faca 2 ani. Astazi am aflat ca firma la care am lucrat a fost radiata conform site-ului ONRC. In acest caz ce se imtampla cu indemnizatia de CCC 1 iar pentru cel de-al doilea copil voi mai beneficia de aceasta indemnizatie? Daca da, cum se procedeaza in aceasta situatie ce acte trebuie depuse la primarie? Ce se intampla cu mine ca si angajata sau fosta angajata a acestei firme ca nu stiu cum sa ma numesc in continuare! Va multumesc anticipat, o seara buna!

Adela Ioana Pripon
 User  Adela Ioana Pripon
a intrebat la 02 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ADELA IOANA pripon la 03 Oct. 2013
Nu mai veti nevoie de acordul angajatorul ca sa intrati in CIC 2, nemaifiind salariata lui. Ar fi trebuit sa primiti o decizie de incetare a raportului de munca. CIC 2 il primiti din partea statului de data aceasta.

Nu aveti nevoie de decizia de la primul CIC, pentru ca veti primi aceeasi indemnizatiei, iar pentru cele 12 luni anterioare nasterii primiti indemnizatie crestere copil si nu venituri profesionale.

Pentru suplimentarea cu 600 de lei ar trebui facuta dovada nasterii catre institutia platitoare sau Primarie, altfel ei nu au de unde sa stie ca se suprapun. E posibil ca aceasta suma sa o primiti si dupa ce intrati in CIC 2, pentru ca odata depus si analizat dosarul ei vor observa suprapunerea perioadelor.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adela Ioana Pripon
 User Adela Ioana Pripon
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Oct. 2013
multumesc frumos pentru timpul accordat si raspunsul atat de prompt! as mai avea ceva nelamuriri in legatura cu acest subiect. pentru primul copil adeverinta si celelalte hartii mi-au fost semnate de catre lichidatorul care se ocupa de firma. stiu ca atunci a trebuit sa-mi semneze si adeverinta prin care firma era de accord ca eu sa raman in CIC,acuma daca o sa-mi trebuiasca din nou aceasta hartie sau altele ce erau eliberate de firma pentru CIC 2 cui trebuie sa ma adresez. iar in legatura cu adeverinta pe ultimile 12 luni anterioare nasterii,nu este destul daca depun decizia de la primul CIC din care reiese ca am fost in CIC 2 ani? pentru suplimentul, de "suprapunere", acela de 600 lei stiti cumva daca trebuie sa fac vreun dosar sau le apare lor in baza de date :)? va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Oct. 2013
Indemnizatia dvs nu va fi afectata de radierea firmei, nu va faceti probleme. Concediul va merge in continuare fara probleme iar daca nasterea are lor in timpul CIC 1 puteti intra, dupa finalizarea lui, direct in CIC 2. Depuneti un nou dosar la Primarie, pentru al doilea copil si solicitati in continuare indemnizatie. Pe perioada in care se suprapun cele doua nasteri, din punct de vedere legal, indemnizatia ar trebui sa se suplimenteze cu inca 600 de lei (OUG 111/2010 este temeiul legal pentru acest aspect).

Adeverinta de venit pentru cele 12 luni anterioare nasterii o obtineti de la institutia care v-a platit indemnizatia pentru CIC 1.

Dvs din pacate nu mai sunteti salariata a firmei data fiind radierea ei. Dupa ce finalizati concediile, daca nu reusiti sa va incadrati in munca in timp util, puteti solicita indemnzatia de somaj, aveti acest drept.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024