ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie concediu accident de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.Ce este indemnizatia in timpul concediului medical,suferit dupa un accident de munca? Dupa 180 de zile de concediu medical,sunt in pensie de invaliditate.Indemnizatia la care ma refer in timpul concediului medical,este salariul platit de angajator in cele 180 de zile?Va multumesc.

Adaugata in: Concedii Indemnizatii
Ghiuri Rusu
 User  Ghiuri Rusu
a intrebat la 22 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ghiuri Rusu la 22 Iul. 2014
Nu primiti salariu in timpul concediului medical, v-am explicat deja acest lucru, ci indemnizatie medicala. Contractul de munca se suspenda de drept pe parcursul acestui medical, iar conform legii se suspenda si drepturile salariale, cat si prestarea activiatii. Daca nu ati primti pana acum indemnzatia (nu imi este clar daca este asa sau nu, va inteleg nemultumirea fara de raspuns dar va exprimati putin cam ambiguu din pacate) depuneti o plangere la Casa de Sanatate sau in instanta de judecata. Contractul de munca nu poate fi incetat cat timp sunteti in concediul medical in acest caz. El inceteaza dupa terminarea perioadei de incapacitate temporara de munca si odata cu primirea deciziei de pensionare, cu comunicarea ei catre angajator mai exact.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ghiuri Rusu
 User Ghiuri Rusu
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Iul. 2014
Va multumesc pentru raspuns.Eu nu am primit NIMIC,in afara de salariul"minim"de la angajator,in timpul concediului si ala cu taraita,pana am intrat in pensie,zicand ca el imi da banii doar asa ,ca nu e obligat,dar cartea de munca desfacandu-se doar dupa concediu medical,normal ca era obligat sa plateasca pana era angajatul lor.Asta nu am inteles,salariul ce l-am primit,in timpul concediului medical,asta era "indemnizatia"medicala la care v-ati referit dv.?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iul. 2014
Indemnizatia pentru concediul medical rezultat in urma unui accident de munca este indemnizatie medicala, al carei calcul se face in baza veniturilor brute din cele 6 luni anterioare. Indemnizatia reprezinta 80% din baza de calcul astfel stabilita. Primele 3 zile din durata medicalului sunt suportate din bugetul angajatorului, iar din a 4-a zi indemnizatia este suportata de catre FNUASS.

Pentru urgentele medico chirurgicale indemnizatia pentru concediu medical pentru accident de munca este de 100% din baza de calcul.


Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Marius Ion George Andreescu Viviana Serni Ioana Popa alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024