ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Urmeaza sa ies din concediul de maternitate de 126 de zile, si doresc sa intru in concediu de crestere copil. Indeplinesc toate conditiile, adica am lucrate 12 luni anterioare nasterii copilului, dar intre timp am aflat ca am primit aprobare pentru un proiect pe fondurile europene. Am fost nevoita sa imi infiintez o Intreprindere Individuala. Problema e ca acum cand am mers sa depun dosarul pentru indemnizatie concediu crestere copil, mi s`a spus ca trebuie sa imi suspend activitatea de pe I.I. Nu pot sa fac asta, dar nici nu o sa am nici o activitate pe intreprindere decat peste aprox 2 ani. In momentul de fata, am intreprinderea dar nu am venituri, nici profit, nimic.
Totusi nu se poate sa beneficiez de acest concediu, avand in vedere ca am tot dreptul la el, deoarece am lucrat 12 luni???

Uifelian Larisa
 User  Uifelian Larisa
a intrebat la 12 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Uifelian Larisa
 User Uifelian Larisa
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Mai. 2014
Tocmai asta e problema. Eu nu am voie sa imi suspend activitatea de pe I.I, tocmai pentru fondurile europene, dar nici timp de 2 ani nu o sa am nici un venit...in cazul asta nu pot primii indemnizatia? In momentul in care o sa am vreun venit o sa merg sa il declar si atunci sa imi suspende indemnizatia...dar pana atunci nu mi se pare corect sa nu primesc nimic!!! Având in vedere ca eu am lucrat 12 luni pt asta si am dreptul asta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Mai. 2014
Vi se va cere dovada suspendarii activitatii, acest lucru este prevazut in OUG 111/2010 si normele de aplicare. Asa cum inteleg ca s-a si intamplat de altfel. In normele de aplicare a Ordonantei , aprobate prin HG 52/2011, dar si in ordonanta apare mentionata necesitatea acestei dovezi, printre actele care stau la baza acordarii indemnizatiei.

Despre cum puteti face suspendarea II si ce presupune ea va pot informa cei de la ORC, fara probleme. Va trebui insa sa platiti o taxa de suspendare cand faceti acest pas.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2014
Cat timp nu veti realizat venituri pe II atunci o puteti la fel de bine suspenda, iar acest lucru se face la ORC. Altfel nu veti primi indemnizatie crestere copil, pentru ca trebuie sa faceti dovada suspendarii intregii activitati profesionale. Fara suspendarea activitatii nu indepliniti conditiile de acordare a indemnizatiei pentru crestere copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024