ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie concediu risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Stiu ca poate sa mai fi pus intrebarea astea de multe ori dar sunt un pic nelamurita!
De pe 2 decembrie intru in concediu de risc maternal. Ultimele mele 6 salarii brute au fost: octombrie: 3150, septembrie: 3196, august: 3260, iulie:3120, iunie: 3046, mai :3045 si as dori sa stiu cam ce salariu o sa incasez in ianuarie. Pe noiembrie puteti calcula cu salariul meu minim brut 3045, asa cum este prevazut in contractul de munca. Va multumesc anticipat.

Georgiana Florina Danila
 User  Georgiana Florina Danila
a intrebat la 30 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgiana Florina Danila la 21 Ian. 2014
Nu va lasa petnru ca apare o virgula la finlul lui. Incercati acum http://legislatiamuncii.manager.ro/a/6583/baza-de-calcul-a-concediului-de-maternitate.html
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgiana Florina Danila
 User Georgiana Florina Danila
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Dec. 2013
Multumesc pentru raspuns , dar din pacate nu ma lasa sa accesez linkul dat de dumneavoastra ! salariu brut pe noiembrie cand am adresat intrebarea nu putea sa il adaug ca nu il stiam , acum salariile brute ar fi noiembrie 3120 octombrie: 3150, septembrie: 3196, august: 3260, iulie:3120, iunie: 3046! Daca s-ar putea sa imi calculati dumneavoasta sau poate sa imi atasati un alt link... o zi buna! Va multumesc anticipat!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Dec. 2013
Concediul medical de risc maternal reprezinta 75% din baza de calcul stabilita conform legii, repezentand veniturile brute din cele 6 luni anterioare celei in care intrati in medical si care au stat la baza realizarii stagiului de cotizare la sanatate (inclusiv venituri asimilate daca este cazul, precum alte indemnizatii medicale). In cazul dvs cele 6 luni vor fi noiembrie - iunie 2013, ati sarit o luna. Se iau in considerare salariile brute realizate si pentru care s-a platit contributie la CASS.

Formula de calcul o regasiti si aici - http://legislatiamuncii.manager.ro/a/6583/baza-de-calcul-a-concediului-de-maternitate.html, difera procentul aplicat asupra bazei de calcul (75% in loc de 85%) iar salariul mediu brut este de 2223 de lei in 2013, fata de 2117 din anul 2012.

Indemnizatia nu este impozabila, in afara de contributia individuala pentru CAS pensii nu se retine altceva din indemnizatia finala.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024