ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Sunt insarcinata in luna a-6-a urmand sa nasc in august. Din luna decembrie 2012 m-am angajat dupa o pauza de 4 luni in care nu am realizat venituri.

Nu-mi este foarte clar daca am dreptul la indemnizatie de 85 % din venitul realizat in cele 9 luni (decembrie 2012-august 2013) impartit la 12, sau nu am dreptul deloc.

Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Stanciugel Elena
 User  Stanciugel Elena
a intrebat la 10 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Stanciugel Elena
 User Stanciugel Elena
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Mai. 2013
Multumesc frumos pentru raspuns. Credeam ca mai am o "salvare" cand am citit conditiile speciale unde se stipuleaza ca se face media veniturilor si se imparte la 12.
Se pare ca va intra sotul in concediu de crestere copil, iar eu dupa terminarea concediului post natal sa ma intorc la serviciu...
Daca tot se compenseaza concediul pre si post natal mai bine vin la birou pana intru in travaliu, iar cele 126 zile voi sta cu bebelusul acasa.

Imi place cum au gandit-o. Vechimea de 12 ani pe cartea de munca nu conteaza. Decat nefericitele de 4 luni de pauza... Nu a fost "programat" copilasul, nici nu m-am gandit vreodata sa renunt la el (totusi am 37 de ani).
Sunt putin suparata si va rog sa ma intelegeti.
multumesc inca o data
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Mai. 2013
Cele 12 luni in cazul de fata pe baza carora se va stabili dreptul la concediu si indemnizatie sunt cuprinse in perioada auggust 2012 - august 2013, iar dvs. lucrati din decembrie 2012, avand un gol de 4 luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Mai. 2013
Ca sa puteti beneficia de indemnizatie crestere copil trebuie sa indepliniti conditia celor 12 luni lucrate anterior nasterii. Cu alte cuvinte, in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii trebuie sa realizati venituri supuse impozitului sau sa va aflati in situatii asimilate de lege ca sa puteti primi acest drept. Insa dvs nu aveti indeplinita conditia celor 12 luni, aveti doar 9 luni lucrate anterior nasterii. Vedeti in art. 2 din OUG 111/2010 daca cele 4 luni pot fi acoperite cu una din perioadele inventariate acolo. (art. il gasiti si aici http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html). Daca nu, atunci din pacate nu veti primi indemnizatie si nu aveti dreptul la concediu crestere copil. Puteti solicita insa alocatia de stat pentru copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024