ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am o intrebare: indemnizatia de crestere a copilului se calculeaza 75% din media veniturilor brut sau net pe ultimele 6 luni? De exemplu: data probabila a nasterii este 7 noiembrie, eu pana in 7.06.2012 am lucrat la o firma pe sfert de norma, adica 2 ore pe zi, cu un salar de 400 lei brut. Din 8.06.2012 mi s-a incheiat contract la o alta firma pe norma intreaga si un salar de 1400 lei. Puteti sa-mi spuneti care ar fi suma pe care o voi primi daca ?aleg varianta de 2 ani de concediu de maternitate? Si cum ati calculat?
Va multumesc mult!!!

Adaugata in: Concedii
Casiana X
 User  Casiana X
a intrebat la 07 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Casiana X
 User Casiana X
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Iun. 2012
Va multumesc foarte mult!!!!!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Iun. 2012
Indemnizatia pentru cresterea copilului se calculeaza in baza veniturilor nete, pentru care s-a platit impozit pe venit, realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, nu doar cele din ultimele 6 luni. Se face media tuturor veniturilor nete realizate in intervalul mentionat iar la rezultatul obtinut se aplica procentul de 75%. Se iau in considerare sporuri, tichete de masa etc., orice venit pentru care s-a platit impozitul conform Codului Fiscal. Indemnizatia nu se acorda in functie de norma de lucru. Singura indemnizatie care ia in calcul si acest aspect este cea pentru somaj.

Nu are importanta ca v-ati dat demisia, cat timp la nasterea copilului veti avea 12 luni consecutive lucrate, luandu-se in calcul si fractiunile de luna, cu conditia ca acesta sa fie de minim jumatate din timpul de lucru al lunii respective. Demisia impiedica doar acordarea dreptului la somaj, nu si indemnizatia pentru crestere copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Casiana X
 User Casiana X
a raspuns la intrebare la 07 Iun. 2012
Are vreo importanta ca de la fostul loc de munca mi-am dat demisia? Repet ca mi-am gasit in alta parte si intre cele doua contracte nu exista nicio zi neacoperita. Va multumesc!

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024