ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi spuneti daca de la inceput trebuie anuntat angajatorul cu privire la concediul pentru crestere copil, respectiv un an sau 2 ani. Daca solicit sa stau 2 ani in concendiu si intre timp ma razgandesc, pot incepe activitatea mai devreme si sa beneficiez si de stimulentul de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului?
Sau daca anunt ca stau un an de zile si intre timp nu ma pot intoarce, mai beneficiez de indemnizatie pana la varsta de 2 ani ai copilului?
Va multumesc!

Adaugata in: Concedii
Mihaela Brumaru
 User  Mihaela Brumaru
a intrebat la 12 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2012
Optiunea pentru acordarea concediului crestere copil trebuie exprimata inca de la inceput in cuprinsul cererii inaintate angajatorului pentru acordarea acestui concediu. Optiunea insa nu poate fi modificata pe parcursul acordarii drepturilor, asa cum prevede OUG 111/2010 actualizata.

Referitor la stimulentul de insertie, acesta se acorda in conditiile in care:
- fie optati pentru concediu crestere copil de pana la 1 an, si reluati activitatea anterior implinirii acestei varste de catre copil caz in care veti putea beneficia de stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil, facand dovada veniturilor impozabile realizate
- fie reluati activitatea imediat dupa conediul de lauzie, caz in care, la fel, facand dovada veniturilor realziate, veti putea beneficia de acest stimulent de insertie.

Stimulentul nu se acorda in cazul copiilor cu handicap, situatie in care concediul pentru crestere copil se acorda pana la 3 ani.

Cel de-al doilea an ar putea fi luat chiar de tata. Daca si el indeplineste conditiile stagiului de cotizare pentru acordarea concediului crestere copil, in baza art. 11 din OUG 111/2010 exista obligatia de efectuare a unei luni de concediu din totalul concediului de pana la 2 ani. In caz contrar, aceasta luna cu indemnizatia aferenta se vor pierde, se scad din totalul lunilor de concediu.

Stagiul minim de cotizare pentru concediu si indemnizatie crestere copil este de minim 12 luni consecutive anterior nasterii copilului, timp in care persoana care solicita acrodarea dreptului sa fi realizat venituri profesionale sau din activitati agricole supuse impozitului,

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024