ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Eu inainte sa nasc aveam 2 contracte de munca (unul cu jumatate de norma) si reincep serviciul doar la contractul cu norma intreaga dupa cele 42 de zile obligatorii de concediu.
As vrea sa stiu daca la cel de al doilea servici unde am jumatate de norma imi pot depune acte pt indemnizatie crestere copil?
Se poate ca la un ob sa am reincepere activitate si sa primesc stimulent si la unul sa nu reincep serviciul si sa primesc indemnizatie?
Multumesc!

Brandusa Bolmoaga
 User  Brandusa Bolmoaga
a intrebat la 06 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Dec. 2012
Nu puteti figura cu un contract suspendat si unul activ, nu veti primi indemnizatie. Pe unul din contracte veti realiza venituri salariale impozabile, iar pe celalalt cu indemnizatie, ceea ce nu este legal. Cele doua venituri nu se pot cumula. Trebuie sa suspendati ambele contracte, la solicitarea indeminzatiei vi se cere dovada suspendarii activitatii. Daca sunteti depistata ca primiti si indemnizatie si salariu vi se va solicita sa returnati ajutorul primit necuvenit din partea statului sub forma indemnizatiei crestere copil. Mai mult, nu puteti primi si stimulent si indemnizatie in acelasi timp, sunt doua tipuri de ajutor social care nu se cumuleaza. Stimulentul se acorda daca optati pentru concediu crestere copil si reveniti la lucru mai devreme sau dupa un an, depinde de optiunea exprimata (in cazul copilului cu handicap se acorda oricand pana la 3 ani, la revenirea in activitate mai devreme de termen).

In concluzie, suspendati ambele contracte prin solicitarea concediului crestere copil de pana la un an, doi sau trei, in functie de caz, daca doriti sa primiti indemnizatie crestere copil, apoi daca doriti sa primiti stimulentul de insertie reluati activitatea mai devreme, astfel:
- mai devreme de un an daca optati pentru concediu de pana la un an
- dupa implinirea varstei de un an daca optati pentru concediu de pana la doi ani.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024