ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


sunt angajata din 8.06.2012.am ramas insarcinata si voi naste intre 10-15.05.2013.pot primi indemnizatia de crestere a copilului?


Adaugata in: Concedii
Loredana Glodeanu
 User  Loredana Glodeanu
a intrebat la 04 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Feb. 2013
Numai daca la data nasterii copilului veti avea indeplinta cerinta celor 12 luni lucrate anterior nasterii copilului sau in care sa fi realizat venituri profesionale. Vedeti daca nu cumva anterior angajarii v-ati incadrat in una din situatiile stabilite la art. 2 din OUG 111/2010 ca putand fi luate in considerare la calcularea celor 12 luni. Altfel, daca exista doar aceasta perioada lucrata, fara alte perioade asimilare, nu veti primi indemnizatie pentru ca veti avea la nastere doar 11 luni si nu 12 de stagiu.

Vedeti aici continutul articolulu. http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html

Veti avea dreptul la concediul de maternitate pentru sarcina si lauzie, platit cu o indemnizatie de 85% din media veniturilor brute din ultimele 6 luni anterioare celei in care vi se acorda concediul. Durata este de 126 de zile, din care minim 42 de zile trebuie sa reprezinte conceidul de lauzie.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024