ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Indemnizatie crestere copil. Incetarea platii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O persoana gravida care are mai multe contracte de munca, beneficieaza de indemnizatia pentru concediu de nastere de la fiecare loc de munca?? Persoana respectiva are si contract de management membru CA in timpul concediului de nastere si a concediului pentru cresterea copilului poate sa beneficieze de indemnizatia de Cons. de Adm, daca participa la sedintele CA??
Trebuie sa se elibereze adeverinta fiecare angajator de la fiecare loc de munca?


Mihaela Vranciu
 User  Mihaela Vranciu
a intrebat la 12 Iul. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
G Stancu
 Consultant G Stancu
a raspuns la intrebare la 06 Iul. 2011
Potrivit dispozitiilor OUG 111/2010, incepand cu data de 1 ianuarie 2011, beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru crestere copil pana la 1 an, 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii 571/2003 privind Codul fiscal.

La stabilirea bazei de calcul al indemnizatiei pentru crestere copil se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile art. 3 din ordonanta de urgenta, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 2 alin. 5 si 6 din ordonanta de urgenta.

Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul. Daca cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se compun din perioadele asimilate, fara venituri aferente acestora, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei. Daca persoana realizeaza venituri o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12.

Daca din calculul indemnizatiei pentru crestere copil rezulta un cuantum mai mic de 600 lei, se acorda 600 lei art. 21 din Normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010.

Plata indemnizatiei inceteaza cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu George Andreescu Radu Anton violeta Georgescu Marius Ion adriana iancu