ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil. ITM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti daca exista vreo lege sau interdictie la angajare a unei femei insarcinate chiar daca ar fi clar ca acest contract se incheie doar pentru a putea beneficia ulterior de indemnizatia pt crestere copil. Angajatorul actual ma preseaza si ma streseaza cum ca ar primi o groaza de controale de la ITM in legatura cu starea mea. Eu sunt in concediu medical de 3 luni, acum fiind insarcinata in 4 luni. Mi-a spus ca a fost obligat sa completeze nu stiu ce chestionare si sa semneze un proces verbal cum ca eu nu sunt angajata doar pt a lua acea indemnizatie. Vreau sa o termin definitiv cu acest individ si cu firma lui care imi dau dureri de cap dar in acelasi timp exista o alta persoana care este dispusa sa-mi faca angajare pe firma lui. Nu vreau sa treaca si el prin toate aceste inconveniente, daca sunt adevarate si nu minciuni ale actualului angajator.
O alta intrebare ar fi: la noul loc de munca sunt obligata de vreo lege sa instiintez in scris starea mea de graviditate? ITM-ul oare nu se autosesizeaza in legatura cu starea mea si sa vina in control porniti sa dea amenzi in aceasta privinta?
Va multumesc

Adaugata in: Concedii
Casiana X
 User  Casiana X
a intrebat la 29 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Casiana X la 29 Mai. 2012
Cu multa placere, ma bucur ca v-am putut fi de ajutor si va multumesc pentru apreciere!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Casiana X
 User Casiana X
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Mai. 2012
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte pe care le dati de fiecare data!!! Sunteti cu adevarat o profesionista!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2012
Intrebarile referitoare la starea de graviditate a viitoarei salariate sunt interzise. Daca actualul angajator a fost anuntat privind starea dvs., intr-adevar ITM vine in control ca urmare a anuntarii lui de catre angajator, in conditiile prevazute in OUG 96/2003 referitoare la protectia maternitatii la locul de munca. Inspectorii verifica conditiile in care lucrati, daca sunt respectate drepturile iar medicul de medicina muncii va verifica daca exista conditii de risc. tarea angajatorului privind starea de graviditate este in avantajul dvs pentru ca exista anumite interdictii precum concedierea pe perioada graviditatii, efectuarea orelor suplimentare, munca de noapte si asa mai departe. Anuntarea angajatorului nu este o obligatie, ci o optiune a angajatei, in avantajul ei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Mai. 2012
Nu este nicio interdictie privind angajarea femeilor gravide.Da . salariata insarcinata aduce la cunostinta angajatorului de starea de graviditate la care anexeaza recomandarea medicala pentru a beneficia de niste drepturi pentru astfel de situatii. In oug 96 din 2003 gasiti mai multe informatii.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024