ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil pana la doi ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna dimineateata!

As dori sa stiu concediul de crestere copil pana la doi ani va incepe sa se deruleze din momentul in care se termina concediul post natal. In aceasta perioada de creste copil mama va primi o suma de bani denumita probabil indemnizatie.
Mama locuieste in sectorul 3 iar tatal in sectorul 2. Mama fiind cea care va sta in concediu pentru crestere copil. In acest caz este vreo problema ca in buletin parintii copilului au adrese diferite? Aceasta indemnizatie se va ridica de la posta sau este si o alta posibilitate de a intra in posesia ei?

Multumesc.

Alexandra Nita
 User  Alexandra Nita
a intrebat la 09 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Mai. 2013
Concediul crestere copil se acorda la solicitarea beneficiarului si nu curge de la sine dupa finalizarea celui de maternitate. Mama in cazul de fata va depune o cerere catre angajator pentru acordare concediului si apoi dosarul pentru indemnizatia aferenta. Nu are nicio importanta cu ce domiciliu figureaza parintii, nu apare acest lucru precizat in lege ca si criteriu de acordare a dreptului la indemnizatie. Mai mult, aveti in vedere faptul ca, dat fiind faptul ca nastrerea are loc dupa data de 1 martie 2012, daca indeplineste conditiile de acordare a concediului crestere copil tatal va fi obligat legal sa efectueze minim o luna din totalul concediului solicitat de mama. In caz contrar, se va scade indemnizatia aferenta unei luni din concediu si se restitui suma. (vedeti art. 11 din OUG 111/2010 modificata in 2012).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024