ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 1 an


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am optat pentru indemnizatie crestere copil pana la varsta de 1 an. Copilul meu implineste 1 an in august. Intrebarea mea este, daca ma intorc la locul de munca mai devreme de implinirea a 2 ani, voi primi stimulete in bani?

Adaugata in: Concedii
Steliana Daescu
 User  Steliana Daescu
a intrebat la 09 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Steliana Daescu
 User Steliana Daescu
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Mai. 2012
Va multumesc frumos pentru raspuns
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Mai. 2012
OUG 111/2010 modificata si completata

Art. 7
1 Persoanele care ??n perioada ??n care sunt ??ndrept????ite s?? beneficieze de concediul pentru cre??terea copilului ??i indemniza??ia lunar?? prev??zute la art. 2 alin. 1 lit. a ob??in venituri supuse impozitului prev??zute la art. 3, ??nainte de ??mplinirea de c??tre copil a v??rstei de un an, au dreptul la un stimulent de inser??ie ??n cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada r??mas?? p??n?? la ??mplinirea de c??tre copil a v??rstei de 2 ani.

Art. 2
1 ??ncep??nd cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, ??n ultimul an anterior datei na??terii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activit????i independente, venituri din activit????i agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modific??rile ??i complet??rile ulterioare, denumite ??n continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia op??ional de urm??toarele drepturi:
a concediu pentru cre??terea copilului ??n v??rst?? de p??n?? la un an, respectiv 3 ani ??n cazul copilului cu handicap, precum ??i de o indemniza??ie lunar??.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Mai. 2012
Daca reveniti la locul de munca anterior implinirii varstei de de 1 an de catre copil veti putea beneficia de stimulentul de insertie pana la implinirea varstei de 1 ani de catre copil, data fiind optiunea dumneavoastra pentru concediu crestere copil si indemnizatie de 1 an. Stimulentul de insertie este stabilit la suma de 500 de lei lunar, iar el se acorda facand dovada ca realizati venituri supuse impozitului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024